Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka jako stan przedrakowy

Odżywianie

Rejestracja: 05.02.2006 Posty: 3 Podziękował: 0 razy Podziękował: 0 razy ->

Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka jako stan przedrakowy

Przepraszam za pytanie (są tu głównie osoby z naprawdę poważnymi problemami), ale drugiego dnia wpadam w panikę. Wczoraj zdiagnozowano zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka. Jednocześnie odkryłem anomalię w budowie pęcherzyka żółciowego. Lekarz umówił się na wizytę główną w sprawie żółci, o zapaleniu żołądka powiedziano tylko, że należy przestrzegać diety.

Ale ja, głupiec, poszedłem do internetu i dowiedziałem się, że: a) zanikowego zapalenia żołądka nie da się wyleczyć b) jest to stan przedrakowy.

Obie moje babcie zmarły na raka różnych narządów (ginekologia), jeden z nich niedawno. Mam zaledwie 28 lat i czytałem, że zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka występuje głównie u osób po 50 roku życia. Czy to oznacza, że ​​moje ciało jest już tak zużyte? Jak żyć z ryzyka? Czy jedna dieta naprawdę wystarczy? W Internecie zaleca się wykonanie endoskopii przynajmniej raz w roku - czy to wystarczy??

Niedawno mam zamiar skonsultować się z onkologiem, ale będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi. Z góry dziękuję.

Rejestracja: 12.10.2004 Posty: 375 Podziękowała: 0 razy Podziękowała: 0 razy ->

Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka w wieku 28 lat to nie powód do paniki, a jedynie powód, by dokładniej zadbać o swoje zdrowie. O ile rozumiem, rozpoznanie postawiono tylko na podstawie obrazu endoskopowego. Często wymaga jednak badania morfologicznego i szczegółowego wyjaśnienia obrazu endoskopowego (częstość występowania i stopień zaniku błony śluzowej). Konieczne jest też określenie obecności bakterii - Helicobacter pilory (obecnie toczy się wielka debata na temat znaczenia tych mikroorganizmów, ale pozbycie się ich w ogóle nie zaszkodzi).
Zwykle wystarczająca jest endoskopia raz w roku.
Ale konsultacja z dobrym gastroenterologiem będzie ci odpowiadać znacznie bardziej niż konsultacja z onkologiem.

Rejestracja: 05.02.2006 Posty: 3 Podziękował: 0 razy Podziękował: 0 razy ->

Doktorze, dzięki za odpowiedź! Trochę się uspokoił
Test na bakterie został wykonany (negatywny).
Podczas gdy piję przepisany kurs chelolu i motilaka (3 tygodnie). Zaraz potem zacznę szukać dobrego gastroenterologa. Dzięki jeszcze raz!

Rejestracja: 16.12.2004 Posty: 583 Podziękowała: 0 razy Podziękowała: 0 razy ->

Aby wyjaśnić diagnozę, potrzebna jest biopsja błony śluzowej żołądka. Wraz z zanikowym zapaleniem błony śluzowej żołądka często diagnozuje się takie stany, jak niedokrwistość z niedoboru witaminy B12 i zespół refluksowy. Pierwszy z nich wykrywa się za pomocą ogólnych i biochemicznych badań krwi, drugi za pomocą endoskopii. Oba podlegają leczeniu objawowemu (w pierwszym przypadku witaminoterapia, w drugim np. Ten sam motilac).
Przyczyną może być zakażenie Helicobacter pylori, zaburzenia czynności innych części przewodu pokarmowego, w szczególności pęcherzyka żółciowego i dwunastnicy 12 oraz osłabienie odporności. W takich przypadkach wymagane jest specjalne leczenie..
Mówię to wszystko po to, żeby Cię nie onieśmielać, ale po to, żeby Cię poinformować, o co musisz zapytać gastroenterologa.
Jako obserwacja wystarczy raz w roku wykonać gastroskopię, raz w roku można też wykonać badanie krwi na tzw. Gastropanel.
Przy prawidłowo przepisanym i przeprowadzonym leczeniu, odpowiedniej diecie i regularnej obserwacji nie można martwić się zanikowym zapaleniem żołądka.

z szacunkiem,
Andrey Zaretsky

Rejestracja: 05.02.2006 Posty: 3 Podziękował: 0 razy Podziękował: 0 razy ->

Doktorze, w tym samym czasie podczas endoskopii znalazłem nieprawidłową strukturę żółci (zwężenie w dolnej jednej trzeciej) i refluks, tak. Nie zrobiłem jeszcze badania krwi. Teraz piję chelol i motilak plus hefitol (lekarz powiedział, że przy mojej budowie woreczka żółciowego warto okresowo przechodzić kurację żółciopędną). To prawda, trochę mi wstyd, że wszystko jest w tym samym czasie: zarówno żółciopędne, jak i motilak, ale najwyraźniej tak powinno być, tak?

Na pewno skonsultuję się z gastroenterologiem (jakoś nie zdawałem sobie z tego sprawy od razu, bo nie doceniłem określenia „zanikowy”). Serdeczne podziękowania dla lekarzy forum za udział! Szczerze, to tylko góra z twoich ramion. podziękować!

AntiVSD.ru - Dystonia naczyniowo-naczyniowa, występowanie i objawy, leczenie i zapobieganie, osteochondroza

Dystonia naczyniowo-naczyniowa => Pytania ogólne => Temat rozpoczęty przez: Osenika z 8 września 2013 r., 12:05:09


Nazwa: zanikowe zapalenie żołądka..
Wysłane przez: Osenika w dniu 8 września 2013 r. O 12:05:09

Nie, w Google znalazłem, że zapalenie przełyku to stan przedrakowy. A jakie jest twoje źródło wiedzy, że twoje zapalenie żołądka nie jest leczone?

Nie, w Google znalazłem, że zapalenie przełyku to stan przedrakowy. A jakie jest twoje źródło wiedzy, że twoje zapalenie żołądka nie jest leczone?

Dużo też piszą na płocie.
Możesz ponownie przeczytać mnóstwo wszystkiego, ale nie masz pojęcia, jak to wszystko działa.

Jaka jest teraz Twoja dieta? Co lekarz przepisał na leczenie? Bierzesz enzymy?
Ogólnie rzecz biorąc, musisz przede wszystkim przyjrzeć się pracy jelit.

Dużo też piszą na płocie.
Tak, i możesz ponownie przeczytać mnóstwo wszystkiego, ale nie masz pojęcia, jak to wszystko działa.

Jaka jest teraz Twoja dieta? Jaki jest lekarz przepisany na leczenie? Bierzesz enzymy?
Ogólnie rzecz biorąc, musisz przede wszystkim obserwować pracę jelit.

Cóż, to długa historia i tak naprawdę nie potrzebujesz jej, jeśli chcesz przywrócić żołądek. W każdym przypadku konieczne będzie osiągnięcie odpowiedniej funkcji jelit. Na początek przynajmniej dodaj błonnik do diety i coś, co uzupełni mikroflorę. Ale to zależy, w jakim stanie jest wszystko.

A więc tak - woda, woda, woda w litrach, żeby zmyć chociaż trochę wszystkiego w środku. Chodź bez wody, nie można osiągnąć sensownego efektu.
Wodę lepiej kupować w aptece, tej dla dzieci lub w skrajnych przypadkach zwykłą butelkowaną.

Autor, no cóż, nie zapalenie żołądka - twój główny problem. Cóż, wcale nie zapalenie żołądka. Co to kurwa jest stan przedrakowy? ) Leczenie nerwicy i zaburzeń lękowych. Zobacz dobrego terapeutę. Przestań surfować po Internecie w poszukiwaniu ran. Leczyć zapalenie żołądka zgodnie z zaleceniami lekarza gastroenterologa. I żyj w pokoju.

Życie - jak wiesz, jest to śmiertelna choroba, która kończy się w 100% zgonem. I co, nie żyj teraz?

Przepraszam, że jestem zbyt ostry.

Pragniemy zwrócić uwagę na oryginalne japońskie produkty dla urody i zdrowia z krajowego rynku Japonii, hurtowego i detalicznego. Bogaty asortyment.
Istnieją produkty, które rozwiązują każdy problem zdrowotny, a także produkty do pielęgnacji urody.
Kolagen, kwas hialuronowy, skwalen, glukozamina, witaminy, AHCC, Lactis, krople do oczu itp..
Wszystkie produkty można obejrzeć na stronie internetowej
Z nami otrzymujesz:
- niskie ceny
- oryginalne produkty
- zasięg
- jakość dostawy
- konsultacja

Wysyłanie w dowolny dogodny dla ciebie sposób (poczta rosyjska, EMS, TC)
Płatność w dowolny dogodny dla Ciebie sposób (Sberbank, Alfabank, płatność przy odbiorze, przelew bankowy)

Temat: Zanikowe zapalenie żołądka

Opcje motywu
  • wersja do druku
  • Pokaz
    • Widok liniowy
    • Widok łączony
    • Widok drzewa
  • Zanikowe zapalenie żołądka

    Czy ktoś ma na forum zanikowe zapalenie żołądka? : / Jeśli jest zainteresowanie, mogę napisać artykuł o odpowiednich prawdopodobieństwach i przewidywaniach.

    Mam zapalenie błony śluzowej żołądka, ale jeszcze nie zanikowe, generalnie mam nadzieję, że go wyleczę, aby nie stało się zanikowe. Chcesz sam napisać artykuł? Byłoby ciekawie przeczytać

    Napisz, będzie z tego powodu ból głowy

    Pisz oczywiście ciekawie
    Ktoś opublikował artykuł, że zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka może naśladować koronę żołądka

    Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka prowadzi również do słabego wchłaniania witaminy B12 (nie jest wytwarzany wewnętrzny czynnik zamkowy) i prawdopodobnie kwasu foliowego (z powodu sybera).

    Z tego jest możliwe:

    1. Cierpi na regenerację jelit.
    2. Niedokrwistość hemolityczna ze zwiększonym poziomem hemoglobiny (hiperchromiczna).
    3. Pośredni wzrost bilirubiny.
    4. Śledziona i wątroba są powiększone.

    Ostatnio edytowane przez Clear; 21.12.2016 o 03:18.

    Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka prowadzi również do słabego wchłaniania witaminy B12 (nie jest wytwarzany wewnętrzny czynnik zamkowy) i prawdopodobnie kwasu foliowego (z powodu sybera).

    Z tego jest możliwe:

    1. Cierpi na regenerację jelit.
    2. Niedokrwistość hemolityczna ze zwiększonym poziomem hemoglobiny (hiperchromiczna).
    3. Pośredni wzrost bilirubiny

    Zdiagnozowano u mnie zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka 2 razy, drugi raz biopsję (jedna biopsja - z jakiegoś powodu normalne komórki żołądka, druga - z ogniskami umiarkowanej atrofii po wyleczonej erozji), za trzecim razem widzieli tylko ogniskowe zapalenie błony śluzowej żołądka i zapewniła mnie, że patrzy uważnie i nic nie było atrofii. Analiza witaminy B12 wykazała prawie 2-krotny nadmiar, za drugim razem normalny. Przeciwciała przeciwko komórkom okładzinowym żołądka są normalne. Moim zdaniem należy odróżnić atrofię od imitacji atrofii korony.

    Zanikowe nieaktywne zapalenie żołądka.

    • spacerowanie8787
    • Użytkownicy
    • 1 postów

    dzień dobry!
    Przeszedł FGDS.
    Oto opis:
    Błona śluzowa żołądka w odźwierniku jest ogniskowa podskórna, w przedżołądku wzdłuż wszystkich ścian występują pojedyncze ostre nadżerki krwotoczne, kąt i antrum są uformowane prawidłowo..
    Mijamy pilorum Żarówka 12P.K. zaokrąglona, ​​jej błona śluzowa jest bladoróżowa, na tylnej ścianie żarówki 12 pensów do. wyraźny polipowatość 15 na 10 mm, wysokość 4 mm, na szerokiej podstawie, jasnoróżowa, miękka, w środku blizny 5 mm

    Oznaczanie pH soku żołądkowego 1-3 (norma 4-5)
    Test Helpil na Helicobacter pylori - (+++)

    Wniosek:
    Niewydolność wpustu Obraz powierzchownego ogniskowego zapalenia błony śluzowej żołądka Polip opuszki 12 sc? Zapalenie błony śluzowej blizny?
    Ocena morfologiczna.
    Wynik dla Helicobacter: wysoki stopień zanieczyszczenia.


    Badanie histologiczne.
    Opis makroskopowy: biopata zawiera fragment polipowatości błony śluzowej żołądka z przerostem dołka, obrzękiem i stwardnieniem zrębu z rozlanym naciekiem limfoidalnym i plazmocentrycznym oraz dwa fragmenty tkanki o budowie błony śluzowej dwunastnicy z przerostem gruczołów Brunnera.

    Wniosek: Obraz morfologiczny odpowiada przewlekłemu zanikowemu, nieaktywnemu zapaleniu żołądka Heterotopia tkanki dwunastnicy w błonie śluzowej antrum.

    Według lekarza, to dało mi konkluzję z onkologii nie. Ale czytałem już horrory o zanikowym zapaleniu żołądka i od tego czasu Mam polip, który staje się podwójnie przerażający. a czym jest heterotopia, czy jest to zastąpienie tkanki żołądka tkanką jelitową?.
    Jak długo trwa, zanim ta forma zapalenia żołądka doprowadzi do raka??
    Rozumiem, że wszystko jest indywidualne.
    Ale po prostu nie ma środków na leczenie onkologiczne.
    Chciałbym wiedzieć, po jakim minimalnym czasie rozwój onkologii jest możliwy ze względu na to, że nie ma ochoty spędzać pozostałych dni biegając w gabinetach lekarskich i słuchając „bajek” o tym, jak oni z nią żyją do późnej starości. nie zdążył zrobić wcześniej, przynajmniej częściowo, przez pozostały okres na tej ziemi.
    Z góry dzięki za odpowiedź!

    • W górę
    • Marina C Dogville, miejscowy Aborygen.
    • Użytkownicy
    • 498 postów
    • Dogville, miejscowy aborygen.

    W ogóle nie jestem lekarzem. Ale najprawdopodobniej nie będziesz tu czekać na lekarza. A lekarz prawdopodobnie nie powie Ci pytania „w jakim czasie”. Wiele zależy od samego zapalenia żołądka - jak skutecznie podejmiesz się jego eliminacji. W przypadku szybkiego usunięcia raka najprawdopodobniej nie wystąpi.

    Każde z opisanych odchyleń samo w sobie może nie przerażać, ale agregat jest nieprzyjemny. Oczywiście nalegałbym na MSCT narządów jamy brzusznej i kolonoskopię, aby być bezpiecznym. Oczywiście te badania nie ustalą zmian na poziomie komórkowym, ale na pewno bym to zrobił.

    Jeśli czytasz okropności dotyczące zanikowego zapalenia błony śluzowej żołądka, rozumiesz, jak ważne jest rozpoczęcie eliminacji przyczyn - leczenia Helicobacter pylori i samego zapalenia żołądka.
    Najbardziej rygorystyczna dieta bez hackowania - nawet bez owoców, tylko banany. Dopóki praca żołądka nie zostanie znormalizowana, błona śluzowa nie zostanie przywrócona. W przeciwnym razie ryzyko naprawdę nie jest przyjemne.

    Jest to bardzo, bardzo ważne i pomoże zapobiec konsekwencjom..

    Ale konieczne jest ciągłe monitorowanie podczas leczenia samego zapalenia żołądka. Twoje komórki wydają się być zmęczone zarówno Helicobacter, niewłaściwą dietą i zapaleniem żołądka, które powoduje. Jak długo wytrzymają niezmienione lub niezmienione na „złe” - ten fiut go zna, ale musi spieszyć się, aby im pomóc.

    A ja do pełnej normalizacji pracy żołądka bezpośrednio wytrwale raz na kwartał wykonywałbym zarówno EGD, jak i USG.

    Powtarzam raz jeszcze - jestem filistynem. Osoba daleka od medycyny, ale boi się raka.

    Obawiam się, że nie dam ci lepszej rady..

    I świetnie, że zostałeś zbadany, kiedy nadal bardzo łatwo jest zmienić i wyleczyć.

    Masz szczęście.
    Zdrowie dla Ciebie, długie i szczęśliwe lata życia!

    Zanikowe zapalenie żołądka

    Ogniskowe zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka o niskiej kwasowości jest postacią przewlekłego zapalenia żołądka z charakterystycznym przerzedzeniem błony śluzowej żołądka i brakiem wydzielania soków trawiennych. Proces zapalny bez odpowiedniego leczenia może prowadzić do stanu przedrakowego. Według statystyk patologia dotyka głównie mężczyzn..

    Ostatecznie nie ustalono etiologii ogniskowej choroby. Jako czynniki prowokujące lekarze rozróżniają dziedziczność, ostre zatrucia, patologie przewodu pokarmowego, długotrwałe stosowanie leków, niewłaściwy styl życia.

    Zanikowe zapalenie żołądka

    dasha1989 »10 czerwca 2015 r. 18:05

    Doctorsforum poleca:
    • Połknij kość
    • wzdęcia, liniowe odchody
    • Guz trzustki
    • Czy istnieje potrzeba przyjmowania Ursosan / Ursofalk?
    • Zapalenie odbytnicy
    • Oczyszczanie wątroby
    • Gastroenterologia. Recenzje szpitalne
    • Leczenie chorób gastroenterologicznych
    • Choroby gastroenterologiczne
    • Ból brzucha
    • Jak leczyć Helicobacter?
    • Dlaczego słodycze przyprawiają cię o mdłości?

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Daria ”11 czerwca 2015, 00:30

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    nastёna »11 czerwca 2015, 11:54

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Inna »7 lipca 2015, 19:57

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Marushechka ”5 sierpnia 2015, 18:16

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Rada »05 sierpnia 2015, 20:32

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Anna »6 sierpnia 2015, 12:02

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Marushechka »10 września 2015, 17:17

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Irena »10 września 2015, 18:06

    Re: Zanikowe zapalenie żołądka

    Marushechka »10 września 2015, 18:53

    Istotne objawy choroby

    Wykrywanie objawów i leczenie zanikowego zapalenia błony śluzowej żołądka przeprowadza specjalista - gastroenterolog. Podczas diagnozowania patologii lekarz zwraca uwagę na następujące objawy:

    • niestabilny stolec, modyfikacja kału;
    • ból brzucha;
    • zanik brodawek języka;
    • niewyjaśnione szybkie nasycenie;
    • odbijanie kwaśnego powietrza z epizodami wymiotów;
    • ciężkość po jedzeniu;
    • szybkie zmęczenie, nadmierna potliwość, osłabienie;
    • ciągłe napady nudności;
    • objawy niedokrwistości z niedoboru żelaza;
    • pogorszenie wyglądu pacjenta;
    • rzadko - zmiany krostkowe na skórze.

    Potwierdzenie diagnozy następuje po dokładnym badaniu. Specjaliści wykonują fluoroskopię żołądka, badanie histologiczne, gastropanel, fibrogastroduodenoskopię.

    Zastosowany schemat leczenia

    Leczenie przewlekłego zanikowego zapalenia żołądka przeprowadza się zgodnie ze schematem, biorąc pod uwagę wykryty etap choroby. W praktyce stosuje się środki przeciwbólowe i przeciwbakteryjne, przepisuje się specjalne posiłki dietetyczne, zastrzyki witamin, stymuluje mięśnie brzucha i fizjoterapię..

    Jak leczyć zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka środkami ludowymi - specjalista ustala indywidualnie. Zbieranie babki lancetowatej, róży, piołunu, dziurawca zwyczajnego pomoże złagodzić ten stan. Dobry wynik uzyskuje się stosując naturalny olej z rokitnika zwyczajnego.

    Temat: Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka

    Opcje motywu
    • wersja do druku
    • Zapisz się do tego wątku...

    Zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka

    U 65-letniej kobiety na podstawie wyników EGD stwierdzono zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka. Nie znaleziono Helicobacter pylori. De-nol został przepisany z leczenia. Badanie zostało wykonane w miejskim ośrodku gastroenterologicznym, ale leczenie zlecił lekarz w poradni powiatowej.

    Przeczytaj w Internecie, że ta diagnoza jest dość poważna i jest uważana za stan przedrakowy.

    Chciałbym znaleźć kompetentnego lekarza. Proszę o poradę, najlepiej w centrum.

    I drugie pytanie: kto jest traktowany z taką diagnozą i czy wszystko jest naprawdę takie niebezpieczne?

    Zdiagnozowano zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka. Ale nie tylko na wyniku FGDS, ale także na biopsji.

    Nie ma też Helicobacter.

    Do tej pory od leczenia lekarz przez 12 tygodni przepisał tylko Pariet, a także dietę.

    Zdiagnozowano zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka. Ale nie tylko na wyniku FGDS, ale także na biopsji.

    Nie ma też Helicobacter.

    Do tej pory od leczenia lekarz przez 12 tygodni przepisał tylko Pariet, a także dietę.

    Jak często powiedziano ci, że masz FGD i biopsję? Mam tę samą diagnozę, fgls robię raz w roku, ale biopsji nie wykonuje.

    Dziękuję za odpowiedź! Gdzie jesteś leczony? Martwisz się o coś? W opisywanym przypadku nie było reklamacji, zwykłe rutynowe badanie raz w roku. Diagnoza towarzysząca - zapalenie pęcherzyka żółciowego

    Zrobiłem to raz latem i tam zdiagnozowano, ale bez biopsji. Potem trafiłem do innego gastroenterologa, który też przepisał go bez biopsji, ale przed FGDS powiedziałem o wstępnej diagnozie i pobrali materiał do biopsji. Diagnoza została potwierdzona.

    Potem poszedłem do innego lekarza. Na podstawie wyników przepisał leczenie i po zabiegu (po około 3 miesiącach) należy ponownie wykonać FGDS.

    Okazuje się, raz na pół roku. Teściowa ma również zanikowe zapalenie żołądka. Vrvch kazał jej robić raz w roku.

    Teraz widzę gastroenterologa w Pirogovie.

    Martwi się o swoje zdrowie na różne sposoby. Początkowo i nadal daje się odczuć żółć, właściwy ból, pod łopatką daje i bóle pod łopatką. Już się przyzwyczaiłem.
    Zaczęło się od tego, że zwróciłem uwagę na brak „dudnienia” w żołądku podczas głodu. A samo uczucie głodu nie przeszkadzało mi zbytnio. Erupcje zniknęły. Ale potem tak zaczęło rosnąć: jeśli coś zjemy lub pijemy wino, to górna część żołądka, tuż pod żebrami, zaczęła boleć, palić. Zauważyłem też, że jedzenie zaczęło powoli trawić..

    Teraz, nawet na tle leczenia, istnieją różne objawy.

    Myślę, że należy starać się przestrzegać diety, to jeden z ważnych zabiegów.

    Generalnie podczas wykonywania biopsji lekarz stwierdził, że nie ma w tym zbrodni, że muszę przestrzegać diety i raz w roku wykonywać FGDS. Nie powiedział nic o leczeniu.

    Bardzo dziękuję za tak szczegółową odpowiedź.!

    Występują również problemy z żółcią, a czasami dochodziło do ataków zapalenia pęcherzyka żółciowego. Jak surowa jest pokazana dieta? Nie ma słono-pikantno-tłusto-słodko-kwaśnego? Albo coś innego jest ważne?

    Recenzje na temat leczenia zapalenia żołądka: kto jak wyleczył zapalenie żołądka?

    Jeśli w końcu podjąłeś leczenie zapalenia błony śluzowej żołądka, opinie prawdziwych ludzi mogą ci w tym pomóc. Wszyscy uczestnicy dyskusji mogą swobodnie dzielić się doświadczeniami, wskazówkami i technikami, które naprawdę działają! Ponadto pozyskujemy opinie ekspertów - prosimy o opinie lekarzy na temat leczenia zapalenia żołądka.

    Wiele osób ufa tylko środkom ludowym, a niektórzy używają sprawdzonych leków. Przeczytaj wszystkie recenzje i wyślij własną opinię. Nie stosuj samoleczenia, skonsultuj się z lekarzem.

    Kto jak leczył zapalenie żołądka? Co pomaga? Napisz w komentarzach.

    W celu zapobiegania i leczenia zapalenia żołądka i choroby wrzodowej nasi czytelnicy polecają sprawdzoną kolekcję żołądka na choroby żołądkowo-jelitowe. Przeczytaj opinię lekarzy. >>

    Wszystko zaczęło się od tego, że zaczął mieć problemy z trawieniem. Poszedłem i przeszedłem analizę FGDS, stwierdzono tam powierzchowne zapalenie żołądka. Następnie został przebadany na obecność Helicobacter pylori, bakteria ta prowadzi do zapalenia żołądka i wrzodów. Znalazłem go w ogromnych ilościach. Lekarz przepisał eradykację, czyli usunięcie tego błota. Przepis był następujący: 2 antybiotyki - fromilid i flemoxin solutab, 2 inhibitory Zulbex i DeNol (tak jakby wstrzymują silne uwalnianie kwasu solnego) oraz probiotyk Linex. Pij wszystkie te 5 rodzajów leków dokładnie przez 2 tygodnie. Na szczęście nie zaobserwowano żadnych skutków ubocznych. Poprawa była zauważalna natychmiast, krew przestała nawet wypływać z dziąseł rano, a brzydki zapach żołądka ustał. Leczenie pomogło. Radzę wszystkim, aby sprawdzić, czy nie ma tego Helicobacter. Jeśli go nie znajdziesz, ale nadal występuje zapalenie żołądka, jest też dobry środek ludowy - nasiona lnu. W aptece są dość niedrogie. Te ziarna parzysz w kąpieli wodnej przez 45 minut i mieszasz, pojawia się galaretka, którą należy wypić przed posiłkiem 4 razy dziennie. Otacza błonę śluzową żołądka, a gruboziarnisty pokarm go nie rani, a te mikro-wrzody goją się. Ale jeśli dodatkowo występują poważne problemy z jelitami, nie zaleca się picia bez konsultacji z lekarzem. A jeśli nie ma problemów, to bardzo pomaga, a do zapobiegania możesz pić przez kilka tygodni.

    Dziękuję bardzo za podzielenie się swoimi doświadczeniami! Czasami komentarze są lepsze niż cała witryna!

    A jakie testy dostałeś dla Helicobacter? krew na przeciwciała? ale tam (sądząc po Internecie) określa się obecność Helicobacter, a nie jego ilość

    Aby wyleczyć zapalenie błony śluzowej żołądka, musisz określić, jaki rodzaj zapalenia żołądka masz, jeśli proces zapalny, jaką kwasowość i sprawdzić obecność helicobacteria, ponieważ główne leki do leczenia są przepisywane z uwzględnieniem tych wskaźników, objawów i stadium choroby. Ważne jest również, aby dowiedzieć się, czy istnieją współistniejące choroby przewodu żołądkowo-jelitowego - pankreatyna, zapalenie pęcherzyka żółciowego, aby nie zaszkodzić. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nawet przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka z częstymi nawrotami i wyraźnymi objawami - bólem, niestrawnością, niestrawnością i zgagą, można wyleczyć, gdy leczenie farmakologiczne daje niestabilny wynik. Jednym z najsilniejszych w leczeniu zapalenia błony śluzowej żołądka, niezależnie od jego rodzaju, jest lek na bazie wyciągu z grzyba Chaga „Befungin”, który działa przeciwzapalnie, regenerująco i przeciwnowotworowo, łagodzi ból, zwiększa apetyt i łagodzi nieprzyjemne objawy - nudności, wymioty, problemy z stolcem. Ma również korzystny wpływ na stan ogólny niedożywionych pacjentów z wrzodami i innymi poważnymi chorobami przewodu pokarmowego. Nadkwasowe zapalenie błony śluzowej żołądka i bezkamienne zapalenie pęcherzyka żółciowego można było wyleczyć w ciągu miesiąca, po tygodniu wypicia jednej łyżki stołowej przed posiłkami, już odczuwalna jest poprawa. Polecam każdemu, kto ma zapalenie błony śluzowej żołądka, lekarze też to doradzają.

    Bifungin mi nie pomógł, włosy zaczęły mi bardzo wypadać

    Około pół roku temu lekarz zdiagnozował u mnie zapalenie błony śluzowej żołądka, natychmiast wprowadzili mnie na ścisłą dietę - jem zupy warzywne, w bulionie z beztłuszczowego mięsa, gotowaną rybę, sfermentowane pieczone mleko i inne produkty mleczne, ale nie kwaśne. Odmówiono napojów gazowanych, alkoholu, wszystkiego co ostre, ostre, ostre, ograniczyłem spożycie kawy i ilość wypalanych papierosów (nie mogłem całkowicie rzucić palenia). Na kursie piłem też motilium i omeprazol. Ale między innymi leczyła zapalenie żołądka środkami ludowymi - próbowałem wielu różnych, ale zostawiłem sobie kilka, moim zdaniem najbardziej skutecznych. Na przykład z mojego zbawienia od zgagi był napar z kory brzozy (właśnie zalałem wrzątkiem kilka łyżek stołowych i nalegałem przez dwie godziny), pił trzy razy dziennie, przed posiłkami pół szklanki. Kolejnym znakomitym remedium są starte zielone jabłka (pyszne!), Bez skórki - jadłam je w nieograniczonych ilościach. Ważna uwaga - nie można ani jeść, ani pić na kilka godzin przed jabłkami, aw nocy są one generalnie kategorycznie przeciwwskazane. Wszystkie powyższe metody pomogły mi znacząco, nie cierpię już na zgagę, praktycznie nie ma bólu żołądka. Zdałem sobie sprawę, że najważniejsza w tym biznesie jest systematyczność i samodyscyplina..

    Tego, że kiedyś mogłem mieć problemy z żołądkiem, nie mogłem nawet podejrzewać, aż miałem 30 lat. Po urodzeniu dwójki dzieci zachorowałam na zapalenie płuc i do leczenia konieczne było wykonanie USG jamy brzusznej, w wyniku którego lekarz stwierdził, że muszę przestrzegać diety, jeść mniej tłuszczu, bo mam zmiany w śledzionie. Rozmawialiśmy i zapominaliśmy do momentu, gdy górna część mojego żołądka zaczęła boleć - powtarzały się to okresowe ataki na czczo lub po jedzeniu. Nie zwlekałem długo i poszedłem do terapeuty, wysłała mnie na FGDS, badanie, muszę ci powiedzieć, nie jest przyjemne. Niemniej jednak pokazało, że miałem początkowe zapalenie żołądka. Wróciłam z wynikami do terapeutki, przepisała mi ścisłą dietę oraz leki obniżające kwasowość soku żołądkowego Omeprazol lub Ranitydyna, które pomagają chronić komórki błony śluzowej żołądka, zmniejszają ból, a także zwiększają skuteczność innych leków. Ogólnie kupiłem leki, przestałem jeść tłuste potrawy, pieczone, solone, grzyby i surowe mięso, kapustę, winogrona i sok winogronowy i oczywiście alkohol. Teraz przechodzę kurację farmakologiczną i zdecydowałem, że moja dieta będzie moim sposobem na życie.

    Chcę napisać o zapaleniu żołądka. To jest zapalenie błony śluzowej żołądka. Zapalenie błony śluzowej żołądka zaczyna się od wielu czynników. Są to: stres, niezdrowe jedzenie, zatrucia pokarmowe, przewlekłe infekcje jamy ustnej, a na końcu powietrza, którym oddychamy. Moja siostra ma przewlekłe zapalenie żołądka. Najpierw bolał ją brzuch, potem zgaga, zaczęły się ciągłe nudności. Leczyła się w domu metodami ludowymi. Piłem sok z surowych ziemniaków. Pomogło to częściowo i tymczasowo. Następnie w maszynce do mielenia skręciła surowy owies i wypiła z niego sok. Ból z tego powodu zniknął tylko na chwilę. Piła aloes z miodem i wiele innych metod ludowych, które jej zalecano. Ale potem poszła do lekarza. Najpierw wyznaczył ją na egzamin, a potem na dietę. Konieczne jest stwierdzenie zwiększonej lub zmniejszonej kwasowości żołądka. Nie jadła: ani smażone, ani ostre, ani kwaśne, ani tłuste. Wiele rzeczy NIE jest możliwych. W przypadku zapalenia żołądka nie można pić alkoholu i palić. Jest to bardzo szkodliwe dla podrażnień błony śluzowej żołądka. Lekarz ostatecznie przypisał jej De-Nol i kilka innych pomocniczych pigułek (już nie pamiętam). Po 2 miesiącach przyjmowania tego leku i ścisłej diecie. Bóle brzucha ustały, a zgaga przestała się mniej martwić. Ale dieta na całe życie. Jeśli masz takie same objawy, skontaktuj się z lekarzem. Dobre zdrowie dla wszystkich.

    Mam 35 lat i mój żołądek się pogorszył... Uwielbiałem jeść w McDonald's i innych fast foodach. Najprawdopodobniej zachorował z powodu niewłaściwego odżywiania. Poza tym mógłbym zarabiać na zapaleniu żołądka z majonezu, który bardzo kocham. Krótko mówiąc, ludzie, dobrze się odżywiajcie i przyzwyczajajcie się do prawidłowego odżywiania... Jeszcze na przykład nie doszłam do siebie.

    Leczony? Mam tępy ból w lewym podżebrzu

    Chciałbym zostawić swój komentarz do tego artykułu… Dręczy mnie ten problem od dawna… Problemy zaczęły się dwa lata temu. Przyczyniła się do tego praca, nie można było normalnie jeść, tak jak powinno… To doprowadziło do zapalenia żołądka. Nie można tego uznać za normę, chociaż martwi prawie co czwartą osobę na świecie. Lekarz przepisał mi Pepsan.. Teraz karmię piersią i dlatego leków nie można przypisać silniejszym.. Postanowiłam spróbować środków ludowych.. Bardzo dobrze pomaga oszczędne odżywianie.. na przykład puree z kurczaka lub filety rybne, galaretka, owsianka... Takie jedzenie może zmniejszyć stan zapalny.. W ogóle staram się nie jeść fast foodów! Jeśli przestrzegasz wszystkich zasad i przestrzegasz przyjmowania pokarmów, możesz żyć, jak mówią... Najważniejsze jest, aby skontaktować się z terapeutą w celu uzyskania pomocy na czas..

    Co jeszcze ci przepisano? Boli mnie też żołądek i po jedzeniu mdłości.

    Kiedy zeszłej jesieni zaczął mnie mocno boleć żołądek, lekarz po raz pierwszy pomyślał, że mam wrzód. Wieczorami bóle z głodu, zgaga, w nocy zjadłem przynajmniej kawałek chleba, przynajmniej kawałek kiełbasy, żeby ból ustąpił. Wysłano mnie do gastroenterologa, który od razu przepisał gastroenteroskopię (kobrę), straszny zabieg, kiedy do przełyku wpychana jest długa rurka, przez którą lekarz widzi sam żołądek i dwunastnicę.

    Ogólnie wrzody, dzięki Bogu, nie pojawiły się, znaleźli we mnie zapalenie żołądka z wysoką kwasowością. Powiedziano im, żeby nie pili kawy i herbaty, i żeby brali pigułki odbudowujące błonę śluzową. Przez dwa miesiące piłem „Escadę” i jadłem oślizgłą owsiankę jak Herkules na wodzie. I stopniowo bóle minęły.

    Jestem gastronomicznym maniakiem, zawsze uwielbiałam te wszystkie gorące pikantne przekąski, z dobrym winem, daniami z grilla, a nieżyt żołądka był dla mnie prawdziwą katastrofą. Poszedłem od razu do lekarza, nie jestem fanem zwlekania. Przepisałem 3 rodzaje antybiotyków i wrzodów, okazało się, że mam pręgierz Helicobacter, więc zachorowałem. Ulkavis nie jest tak reklamowany w sieci, ale jego skład jest taki sam jak de nol, doskonale pomaga - przebieg leczenia wystarczył, żebym zapomniał o swoich dolegliwościach.

    Dieta z pewnością znacznie pomoże złagodzić objawy zaostrzonego zapalenia żołądka, ale nie wpłynie na zdolność gojenia się uszkodzonych tkanek. Dlatego wypiłam kurs ulkavis - lek z substancją czynną dicytranu bizmutu tripotasowego, otula każdą ranę w żołądku filmem ochronnym i przyspiesza proces regeneracji. Efekt jest cudowny, trochę się zregenerowałem z radości (w moim przypadku to plus).

    Moja praca jest nerwowa, nieustannie w napięciu - jestem menadżerem sprzedaży, nie mam pensji, a kiedy jest wybór między lunchem a pracą, muszę wybierać to drugie, nie ma czasu na relaks. Zaczęło mnie boleć żołądek - nie było czasu na wizytę u lekarza, a zwolnienie lekarskie było dla mnie zbytnim luksusem. Znalazłem czas na FGS, znalazłem zapalenie żołądka, teraz jestem leczony i kontynuuję pracę. Ulkavis został mi przepisany jako środek przeciwbakteryjny i goiący się ran, po 2 tygodniach od przyjęcia mogę powiedzieć - stało się zauważalnie łatwiejsze.

    Ulkavis dobrze pomaga złagodzić ból przy zapaleniu błony śluzowej żołądka, sprawdziłem to na własnym doświadczeniu. Brałem to przez 2 tygodnie, efekt zaczął pojawiać się 3-4 dnia przyjęcia - ustąpiły nudności i bóle żołądka. Musimy jednak mieć świadomość, że dieta nadal będzie wymagała rewizji - jeśli choroba jest przewlekła, trzeba o siebie zadbać i unikać powikłań, nie prowokować zaostrzeń nadmiernym używaniem ostrych, smażonych itp..

    Dopóki nie zacząłem normalnie dbać o zdrowie i leczyć przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka, po każdym urlopie ucztą i ciężkim jedzeniem musiałem robić sobie wolne w pracy, bolał mnie brzuch. Teraz skończyłem pierwszy cykl leczenia, wśród leków był też Ulcavis. Nie mogę o nim nic złego powiedzieć, ból minął 3 dnia od początku przyjęcia i nie miałem na to żadnych skutków ubocznych, tylko stolec pociemniał, ale to normalne i nie wpłynęło w żaden sposób na moje zdrowie.

    Długo leczyła ją na zapalenie błony śluzowej żołądka De-nol, za radą znanego mi lekarza kupiłem jedno opakowanie nowego leku Ulcavis. Zrobiłam to skrupulatnie, dokładnie zgodnie z instrukcją, po 2 tygodniach odczułam wyraźną ulgę, chciałam skończyć przyjmowanie tabletek, ale lekarz nalegał na kontynuację kuracji, bo pozostały dolegliwości żołądkowe. Kontynuowała leczenie i oczywiście ścisłą dietę. Wtedy objawy choroby całkowicie ustąpiły. Teraz nawet nie pamiętam bólu, jem prawie wszystko.

    Przy nowoczesnym tempie życia, pośpiechu, przekąskach w biegu, niezbyt zdrowej żywności, bardzo łatwo zapracować na choroby żołądka. W ciągu ostatnich sześciu miesięcy zaczęły mnie niepokoić nieprzyjemne doznania w żołądku: ociężałość, zgaga. Lekarz zdiagnozował zapalenie żołądka i wysłał więcej badań do wykonania. Zacząłem szukać informacji na temat leczenia tej choroby. Kiedy przepisano mi antybiotyki i Ulcavis, wiedziałem już, jak to działa. Ulkavis jest o jedną trzecią tańszy niż de-nol i z mojego doświadczenia wynika, że ​​nie pomaga. Bóle zniknęły.

    Faceci w pracy, widząc, jak cierpię na atak zapalenia żołądka, zaczęli doradzać różne pigułki i tabletki. Pomogło jednemu, pomogło drugiemu. Nie ma czasu na wizyty u lekarzy, jest dużo pracy. Poszedłem do apteki. Chciałem wziąć de-nol, często widziałem reklamy. Zaproponowano mi ulcavis. Pojawił się tylko w aptekach, choć jego skład jest podobny do de-nolu. Pozbyłem się bólu w tydzień.

    Drodzy Czytelnicy, zwróćcie uwagę, jak niezdarnie komentatorzy próbują zareklamować lek Ulcavis. Bądź ostrożny! Na rynku jest już tak wiele dobrych, sprawdzonych leków na zapalenie żołądka. Zostaw swoje prawdziwe recenzje bez reklam, które mogą pomóc ludziom!

    Około miesiąc temu zapalenie żołądka ponownie się pogorszyło. Wszystko zaczęło się od ciężkości w żołądku, a następnie bólu. Nie było czasu na pójście do lekarza. Tak, zawsze przepisuje mi się de-nol. Poszedłem za nim do apteki. I zaproponowali mi tam nowy lek - ulkavis, jest tańszy (wyszło 600 rubli za pełny kurs), a efektów ubocznych jest niewiele, a producent jest znany, Krka. Wypiłem to i znowu czuję się dobrze. Piłem przez miesiąc, 2 tabletki 2 razy dziennie, jak de-nol.

    Przede wszystkim od dzieciństwa mam przewlekłe zapalenie żołądka i dwunastnicy. A potem zaczął okresowo się pogarszać, tk. niestety, zawsze lubiłem jeść.
    Przez sześć miesięcy bardzo cierpiałam z okropną i nie przemijającą zgagą, która zjadała tam wszystko w moim żołądku - nie chcieli tego dotykać, nie było nastroju, nigdzie nie chodziłam.
    Piłem wszelkiego rodzaju Maalox i inne sople. Dla zaniedbanych gatunków to jak przyczepienie łopianu do otwartej szczeliny...
    Omeprozol naprawdę pomaga podczas picia, ale nadszedł czas, kiedy nie dawał sobie rady. Nawiasem mówiąc, moje włosy „wypadły” po długotrwałym stosowaniu omeprozolu. Teraz piję witaminy, mam nadzieję, że się rozpuszczę.
    W końcu więc jaki zabieg pomógł mi: OMEZ (1 tabletka rano na czczo), potem De-Nol - 2 razy dziennie 30 minut przed posiłkiem, 2 tabletki. Piłem rumianek, fitogastrol, zbiór żołądkowy. Piłem je zamiast herbaty, bo zwykła zielona i czarna herbata powodowała napady zgagi, o kawie generalnie milczę.
    Ponieważ De-Nol z reguły „schrzanił”, pił raz dziennie siemię lniane (2 łyżeczki, najczęściej wieczorem, na godzinę przed obiadem). Nawiasem mówiąc, jest to doskonały środek na zgagę i zaparcia, a także na włosy i skórę. Nadal to piję.
    Oczywiście DIETA! Bez tego, no cóż, nigdzie! Rano już od 2 miesięcy tylko Herkules (najbardziej drewniany, który gotuje się 20 minut w wodzie z minimalną ilością soli i cukru lub lepiej bez). Na początku po południu i wieczorem jadłam tylko ryż duszony z drobno posiekaną piersią kurczaka. To niczego nie bolało. Wszystko to 5-6 razy dziennie. Marii nic nie bolało od ciastek i suszarek Marii, dobrze otulają banany (ale nie są dla każdego), potem zaczęła gotować puree z cukinii, piersi i marchewki, ze szpinaku, z białej fasoli i dyni. Puree z wody, kaszy gryczanej, makaronu, ziemniaków - wszystko ugotowane. Nawiasem mówiąc, zrobiłam suflet rybno-ryżowy, bardzo smaczny. Jajka w torebce, omlety, gotowana biała ryba, gulasz wołowy. W rzeczywistości jest tak wiele pysznych przepisów na ból żołądka. Nawet dobrze przetrawiłam szynkę z indyka, z wczorajszym białym chlebem i masłem - rano poszło świetnie.
    Kurs Omez + De-Nol - miesiąc piłem trochę dłużej De-Nol. Nawiasem mówiąc, przyprawił mnie o ból głowy, ale byłem gotów znieść ten ból ze względu na mój żołądek.
    Z czasem przyzwyczajasz się do takiego jedzenia. Dodajesz coś po trochu. Zjadłem bułki bez twarogu, czasem nawet piłem trochę dobrego koniaku, ale to oczywiście nie jest pierwszy tydzień zaostrzeń.
    Zajęło to 5 kg w miesiąc, chociaż jem dużo, po prostu :)
    Naprawdę mam nadzieję, że ten ból i zgaga nie wróci. Ale wszystko jest w moich rękach! Pomagają pierś z kurczaka i ryż z płatkami owsianymi!
    Nie choruj!

    Witaj! Zniknął za 5 miesięcy lepsze zapalenie żołądka?

    Często prowadzę samochód i nie mam czasu normalnie jeść. Żona i dwie córki czekają w domu, więc nie ma też czasu na zachorowanie / leczenie. Znany mi lekarz poradził mi, abym zażywał i pił Ulcavis na moje dolegliwości związane ze zgagą i bólem brzucha - to niedrogie i bardzo wygodne. Rzeczywiście, spędziłem miesiąc na piciu i dokuczliwe objawy zniknęły i zacząłem czuć się lepiej, ale jedzenie pozostało to samo! Doskonały lek!

    Wypiłem Gastrenit na drinku latem, nadal nie ma zaostrzeń, nie poszedłem na gastroskopię, ale czuję, że nie ma już zapalenia żołądka. Dla wszystkich zainteresowanych mogę odpowiedzieć na pytania. Ale ogólnie: zamówiłem na stronie, wypiłem cały kurs, nie było żadnych skutków ubocznych, lek jest całkowicie naturalny. Polecany osobom poszukującym bezpiecznego, ale skutecznego środka.

    Z przewlekłego zapalenia żołądka pozbyłam się aparatu biomedycznego. kurs trwa dwa tygodnie, nawet nie rozumiałem, że jestem leczony. od roku żyję, nie wiedząc, czym są ataki zapalenia żołądka.

    Kiedy zapalenie żołądka się pogarsza, zwykle piję Almagel lub coś w tym rodzaju. Lekarz niedawno przepisał pigułki z solami bizmutu, powiedział, że jeśli bierzesz kurs na picie, błona śluzowa jest dobrze chroniona i łagodzi ból. Napisałem kilka opcji do wyboru, denol, ulcavis i kilka innych. Spojrzałem na adnotacje, jest to samo. Wzięła Ulkavisa za najtańszy. Piję tydzień, szybko czuję się lepiej!

    Leczę erozyjne zapalenie błony śluzowej żołądka, jestem już praktycznie zdrowy. Najpierw pozbyłem się Helicobacter. Dopóki go nie wyjmiesz, erozja będzie się pojawiać. Widziałem klarytromycynę, de-nol amoksycylinę, emanera. Usunąłem bakterie i przestałem pić antybiotyki. Żołądek okresowo bolał. Postanowiłem wypić kolejnego de-nola, ponieważ dobrze uśmierzył ból. W ostatniej chwili zastąpiłem go Ulkavisem, dowiedziałem się, że ten analog jest tańszy. Skończyłem kurs w zeszłym tygodniu. Nie czuje się gorzej niż denol. Gastroskopia zrobiona, błona śluzowa w dobrym stanie.

    Jak wielu cierpię na zapalenie żołądka. Podczas zaostrzeń ból jest straszny, nie ma siły do ​​zniesienia. Pracuję też jako wolny strzelec i nie pójdę na zwolnienie lekarskie, wtedy przekroczę termin. Ratowałem się Denolem, piłem go przez miesiąc. A teraz wzięła ulkavis. Odkryłem, że to ten sam lek, tylko że kosztuje znacznie mniej. Czuję się bardzo dobrze. Atak nastąpił szybko, po 3 dniach wróciłem do operacji.

    Nie wierzę, że może być zapalenie żołądka spowodowane przez bakterie. Musisz normalnie jeść i nie zaczynać, a wszystko będzie dobrze. A jeśli Bóg zabrania zaostrzeń, natychmiast leczymy. Tabletki Ulcavis, które zastąpiłam teraz denolem, są dla mnie bardzo pomocne w tej kwestii. Piję kurs przez miesiąc 2 razy w roku - wiosną i jesienią po kilku dniach nie ma żadnego bólu i czuję się dobrze. Ale jeśli wezmę coś takiego jak Almagel lub Maalox, powodują trochę mniej bólu, ale w ogóle nie ustępują

    Bardzo trudno jest żyć z zapaleniem błony śluzowej żołądka, zwłaszcza gdy żołądek boli i boli. To moja wina, mieszkam sam i nie jem na czas. Teraz to nie boli, dzięki Bogu, ale skończyłam kurację. Przez półtora miesiąca brałem tabletki Ulcavis, 4 sztuki dziennie, zmuszałem się do jedzenia na godziny i za każdym razem przed śniadaniem, obiadem itp. Widziałem tablet. Ból minął szybko, teraz mi to nie przeszkadza.

    Od dzieciństwa cierpię na zapalenie żołądka. Zrobiłem gastroskopię z biopsją, znalazłem Helicobacter. Przepisane antybiotyki z probiotykami w tym samym czasie, kurs. Wypiłem - bakterie zostały wytępione. Następnie, aby wyleczyć błonę śluzową, piłem wrzody przez prawie dwa miesiące. Żołądek przestał boleć. Wydaje się, że to bardzo pomogło. Bez zgagi, bez ciężkości w żołądku. Któregoś dnia zjadłem smażonego kurczaka, żołądek mnie nie boli.

    Podczas studiów w instytucie dużo piłem. Mocno. Budziłem się więc głównie do sesji. Oczywiście miało to ogromny wpływ na moje zdrowie. Czasami zaczął odczuwać silny ból brzucha, zwłaszcza po jedzeniu. Były nudności, zgaga. Ogólnie musiałem jakoś się przebadać, pojechałem do centrum medycznego na Goncharny proezd 6. Są pięć minut od metra. Co więcej, prawie w centrum - na Taganskaya. Klinika jest droga, ale warto. Zarówno lekarze, jak i personel medyczny podążali za mną na tylnych łapach. I wszystko zbadał i zbadał. Okazało się, że w ciągu 4 lat studenckiego życia udało mi się zarobić na zapalenie żołądka. Teraz jestem na diecie, wykonuję specjalne ćwiczenia i tak po prostu - od razu do lekarza..

    Pracuję jako kierowca i ciągle w drodze, żeby dobrze się odżywiać, nie mogę jeść dobrze; Zapracowałem na zapalenie żołądka; Próbowałem różnych preparatów; teraz biorę ascidium produkowane przez Ayunova Herbal; pomaga mi bardzo dobry lek na bazie ziół leczniczych

    W młodym wieku jadł na chybił trafił. Myśląc młodo, silnie i zdrowo, co się ze mną stanie? W wieku 15 lat dostał przewlekłego zapalenia żołądka, a w wieku 20 lat pierwszy wrzód. Kiedy ból i krwawe wymioty naprawdę mnie przestraszyły, pobiegłem do lekarzy z zawrotną prędkością. Oczywiście sam zacząłem... Zaczęła się najostrzejsza dieta, stałe tabletki... Nie wszystko pomogło. Teraz został zbadany normalnie, znaleźli Helicobacter pylori, przepisane antybiotyki i Ulcavis, 1 tabletkę 4 razy dziennie. Musisz pić 2 miesiące na pół godziny przed posiłkiem. Na początku było mi ciężko, nie mogłem normalnie nic jeść, z ulkavisem stopniowo dostosowywano jedzenie. Sul stał się czarny. Na początku myślałem, że wrzód się otworzył. Ale to normalne w przypadku czarnych stolców z soli bizmutu. Ale jaki jest efekt! Szóstego dnia było tak, jakby coś ciężkiego zostało wyjęte z żołądka, mogłem się wyprostować. Przestałem się budzić, słabość minęła. Wypiłem kurs - na razie wszystko w porządku, dzięki Bogu.

    Nie radzę zapalić żołądka. Bez względu na to, jak jesteś traktowany, jeśli palisz, zapalenie żołądka przynajmniej będzie się stale pogarszać. W najgorszym przypadku rozwinie się w erozyjne zapalenie błony śluzowej żołądka, a następnie w wrzód. Kiedy dowiedziałem się, że mam zapalenie żołądka, najpierw rzuciłem palenie. Poważnie, przeczytaj w Internecie, jak nikotyna wpływa na to wszystko. Wyleczył go ulkavis, preparat z soli bizmutu. Piłem przez 6 tygodni, 2 tabletki 2 razy dziennie. Nie było żadnych skutków ubocznych, pomogło i nadal dobrze się czuję.

    Od dzieciństwa mam nerwowe zapalenie błony śluzowej żołądka, nadal cierpię wiosną i jesienią, kiedy choroba się pogarsza. Lekarz przepisał mi denol przez długi czas, w tym roku zauważyłem, że cena ponownie wzrosła, postanowiłem znaleźć więcej analogów budżetowych i znalazłem Ulkavis - w składzie tego samego bizmutu, jakości z Europy. Efekt jest dobry, mogę powiedzieć, że działa lepiej i cena jest niższa.

    Nieprzyjemną rzeczą jest zapalenie żołądka, zwłaszcza gdy nie ma sposobu na ustalenie regularnej zdrowej diety. Nasze biuro znajduje się w takiej okolicy, że nie można podejść do kawiarni, ceny wysokie, wątpliwa jakość i obiecują, że na wiele lat zrobi kuchnię dla pracowników. Przerywamy suchą wodą. Dobrze, że biorę ulcavis, ostatnio lekarz przepisał mi to na 4 tygodnie. Bóle mijają od niego, odbijanie, nieregularne stolce - wszystko minęło. Stan zdrowia znacznie się poprawił. Ulkavis nadal jest przystępny - dałem trochę ponad 500 rubli na miesiąc

    Kiedyś była leczona de-nolem, prawie nie było analogów leku, więc leczyło się nim zapalenie żołądka. Teraz, gdy jego cena gwałtownie wzrosła, postanowiłem poszukać alternatywy. Nie chciałem samoleczenia, więc poszedłem do lekarza i on wyznaczył Ulkavisa. Jest produkowany przez znaną firmę KRKA, lubię jej produkty, więc nie przejmowałem się jakością. Pomógł.

    Ze wszystkich leków na zapalenie błony śluzowej żołądka mój doświadczony gastroenterolog polecił mi Ulkavis. on wie lepiej. Jego zalecenie po prostu mnie uratowało, ponieważ nie było już siły, by znieść straszliwą moc bólu. Lek kupuje się w aptece bez recepty, po prostu przyjdź i kup. Forma podawania jest wygodna, nie musisz ponownie o niczym pamiętać, a ogólnie lek sprawdził się dobrze

    Moja koleżanka w żaden sposób nie wierzyła, że ​​nie siedzę na przetartych przaśnych potrawach z zapaleniem żołądka, wszyscy bała się zjeść coś złego. Jakoś w tym samym czasie pogorszyło się zapalenie żołądka, nerwy, a nawet nie ma jedzenia... I razem kupiliśmy ulcavis, potem prawie piątego dnia zacząłem jeść wszystko i normalnie nie było bólu, ale wcale się nie zgodziła. W maju wszyscy wyszliśmy na łono natury i namówiliśmy ją, żeby zjadła szaszłyk i nic... nic nie zachorowało) no cóż, jak mówiłem, przetestowałem to na sobie! Zaufaj lekowi, to naprawdę leczy!

    Moja córka rozwinęła zapalenie żołądka z powodu niedożywienia i suchej karmy. Przez długi czas zmuszała ją do pójścia do lekarza, ale nie miała całego czasu. Został niedawno zbadany i nie na próżno. Na żołądku występuje stan zapalny, stan przedwrzodowy. Została wyleczona wrzodami. Lek nie jest drogi i szybko pomógł. Teraz jest ok. I rada dla młodzieży, nie kierujcie się zdrowiem.

    Jeśli zapalenie żołądka nie jest leczone, nie ustąpi. Tak więc moja rada dla Ciebie jako osoby, która przez kilka lat cierpiała i jest teraz całkowicie zdrowa - nie poddawaj się, zadbaj o swoje zdrowie! i nie licz, że wszystko samo zniknie - idź do lekarza i zrób badanie. Postępuj zgodnie z jego zaleceniami i weź przepisane leki! Lekarz przepisał mi lek na ulkavis, europejski lek firmy Krka. 4 tygodnie mówi się, że piję, 2 tabletki rano pół godziny przed posiłkiem i 2 tabletki przed obiadem. W aptece przyjrzałem się, jakie są opcje i od razu wziąłem dla siebie duże opakowanie, na 112 tabletek. Wystarczyło na cały przepisany kurs, nie musiałem jechać 2 razy - to bardzo wygodne. Swoją drogą za tę cenę to też bardzo dobry lek, nie trafia w mój portfel, cały kurs kosztował mnie 520 rubli, pomaga to doskonale. To właśnie oznacza rzetelny producent i europejska jakość! I możesz sobie zaszkodzić samoleczeniem, osobiście ufam zaleceniom mojego lekarza. Więc teraz nie potrzebuję żadnych diet terapeutycznych - i czuję się świetnie. Po kuracji Ulkavisem i mocnej kawie stać mnie na siebie, czekoladę na pusty żołądek i zapalić rybę na wsi z przyjaciółmi - później nie będzie bólu.

    Od momentu powstania instytutu borykam się z zapaleniem żołądka, staram się monitorować dietę. Czasami ponownie nasila. Niedawno dowiedziałem się o Ulkavis od lekarza. Lek zwiększa odporność błony śluzowej, zwalcza stany zapalne, przywraca uszkodzone obszary. Lek okazał się na tyle skuteczny, że już 6 dnia zauważyłem, jak układ pokarmowy zaczął się poprawiać. Ból minął i nie powrócił. Pod koniec zabiegu nie ma nudności, bólu, zgagi. Ulkavis jest godny zaufania i nie boi się leczenia, żadnej szkody - jedna korzyść.

    Dla mnie dieta to tortura. Całkowite odrzucenie kwaśnych, słonych, pikantnych, wędzonych mięs. Bałem się zapalenia żołądka i nie robiłem nic, aby chronić swój żołądek. Były awarie, jak każda normalna osoba. Nagle pojawiły się poranne mdłości, po których nastąpiły wymioty i pieczenie. Śniadanie zaczęło się i zakończyło zgagą. Nawet mała przekąska była niewygodna. Zadzwoniłem do lekarza, wysłali mnie po ulkavis. Wypiłem 4-tygodniowy kurs, zdałem testy, przeprowadziłem diagnostykę - zapalenie żołądka, jak nigdy dotąd. Skuteczność leku została udowodniona przeze mnie osobiście! Nie ma żadnych skutków ubocznych. Jeden plus, organizm dobrze zareagował na te tabletki.

    Zapaleniu żołądka towarzyszył silny ból brzucha, odbijanie i uczucie ciężkości po jedzeniu. Występowały również zaburzenia stolca (biegunka epizodyczna). Polecono mi przyjmować Ulcavis przez miesiąc. 2 tabletki rano przed posiłkiem i 2 wieczorem. Czy ból się zmniejszył? Tak, praktycznie od pierwszych dni kuracji. Około piątego dnia nie chwytałem już brzucha po jedzeniu. W drugim tygodniu kuracji po jedzeniu nie było nasilenia i brzydkiego odbijania, przez co wstydziłem się jeść na przyjęciu. W sumie wziąłem ulkavis przez 28 dni, więc był to miesiąc, instrukcje mówią, że kurs może trwać do 8 tygodni. Bardzo zadowolony z wyniku.

    Nigdy nie myślałem, że może mnie boleć brzuch. Od dzieciństwa ciągnęło mnie do bardzo ostrego i kwaśnego, mój tata jest Koreańczykiem) Ale najwyraźniej poszedłem do mojej mamy, Rosjanki... Ostatnio oprócz zgagi, ciągle martwiłem się uczuciem pełności żołądka i nudnościami, po prostu wyczerpał ten stan. Okazało się, że zgaga jest pierwszą oznaką zapalenia żołądka i czekałem, aż choroba rozwinie się w stan przewlekły. Mama nalegała, żebym został zbadany. Musiałem połknąć rurkę z żarówką, brrr, straszna procedura. Diagnoza była jednak trafna, erozyjne zapalenie żołądka i przepisali Ulkavisowi picie przez miesiąc. Przywraca i leczy błonę śluzową. Teraz 3 miesiące po zabiegu jem sałatki koreańskie trochę kiedy chcę, nie ma już zgagi i bólu.

    1796 - homeopatia i szczepienia

    Klasyczna homeopatia, szczepienia i homeoprofilaktyka

    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
    • Strona "1796" Forum Spis treści Homeopatia Pytania ogólne
    • Szukaj
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy

    Helicobacter pylori i atroficzne zapalenie błony śluzowej żołądka

    Helicobacter pylori i atroficzne zapalenie błony śluzowej żołądka

    # 1 Post przez JuliaSynuli »09 października 2013, 13:06

    Re: Helicobacter pylori i atroficzne zapalenie żołądka

    # 2 Post przez Wiktora »09 października 2013 13:32

    Re: Helicobacter pylori i atroficzne zapalenie żołądka

    # 3 Post przez Roman_Romashka »09 października 2013, 13:36

    Re: Helicobacter pylori i atroficzne zapalenie żołądka

    # 4 Post Julii Zemsta »9 października 2013, 14:10

    Juliai Śpij, nie panikuj!
    Ja sam żyję z tą diagnozą: błona śluzowa żołądka jest częściowo zaniknięta, erozja w odcinku odźwiernikowym, zapalenie żołądka odźwiernika żołądka itp..

    Według Helicobacter: w ciągu ostatnich 3 lat robię FGDS co roku, pierwsze dwa wysiewy tej bakterii, ostatni raz nie.

    Od 5 lat leczę się tylko homeopatią. Jak dotąd z różnym skutkiem. Ale nie poddaję się i zamierzam pójść dalej do dobrego, trwałego wyniku..

    Sam specjalista USG-gastroenterolog powiedział, że ostatnie badania wskazują, że nie jest konieczne dotykanie tej bakterii (czyli zatruwanie jej antybiotykami), z jakiegoś powodu ona sama (!) Albo pojawia się, albo znika, a już na pewno nie z jej powodu jest rak.

    Mam czysto psychosomatyczny charakter mojej choroby. Doszliśmy do tego wniosku zarówno z gastroenterologiem, jak i psychoterapeutą, po zajęciach, z którymi stan przewodu pokarmowego znacznie się poprawił.

    A więc w moim głębokim przekonaniu przede wszystkim trzeba uleczyć psychikę i nerwy.
    Mój lekarz homeopata jest świadomy moich dolegliwości i mam nadzieję, że bierze pod uwagę specyfikę mojej podatnej i niezrównoważonej psychiki.

    Oto moja rada: leczenie homeopatyczne, wiosną i jesienią stosować odpowiednią dietę (aby nie wywoływać zaostrzeń) i porządkować nerwy (zmienić nastawienie do życia, do wydarzeń, pracy nad sobą, wiara komuś pomaga, rozwój duchowy).