Mapa strony kontaktów domowych

Kliniki

Urządzenie do terapii mikrofalowej „Aquaton”, opracowane przez firmę „Telemak” (Rosja, Saratów), przeznaczone jest do terapeutycznej ekspozycji na pole elektromagnetyczne z zakresu UHF o nietermicznym natężeniu..
Mechanizm działania aparatu opiera się na wpływie stanu fali rezonansowej środowiska wodnego, odkrytego przez pracowników oddziału IRE RAS w Saratowie pod koniec ubiegłego wieku.

Woda jest jednym z najpowszechniejszych związków na Ziemi. Cząsteczki wody znaleziono nawet w przestrzeni międzygwiazdowej. Wszyscy wiedzą, że bez wody nie byłoby życia na Ziemi.
Woda jest niezbędna do normalnego funkcjonowania organizmu człowieka. Wszystkie płyny fizjologiczne: krew, limfa, płyn międzykomórkowy i wewnątrzkomórkowy oraz cała reszta to roztwory wodne lub systemy rozproszone. Wszystkie procesy biochemiczne i metaboliczne, cały metabolizm organizmu człowieka zachodzi w środowisku wodnym. Ustalono, że u noworodka woda stanowi do 90% masy ciała, u osoby dorosłej 70-80%. A wartość krytyczna to 55% - tyle wody znajduje się w ciele osoby umierającej ze starości. To nie przypadek, że często mówią o starych ludziach: wyschniętych, pomarszczonych, pomarszczonych. Okazuje się, że to wcale nie jest metafora. Dlatego badanie wody zawsze było tak ważne i ważne. Dlatego tak istotne okazało się odkrycie w 1995 roku przez pracowników oddziału IRE RAS w Saratowie zjawiska wzbudzenia stanu rezonansowego mediów zawierających wodę przez zewnętrzne rezonansowe promieniowanie elektromagnetyczne o małej intensywności z zakresu EHF..
Innymi słowy, naukowcom udało się określić częstotliwość drgań doskonale zbudowanej, „zdrowej” cząsteczki wody. W końcu stan fali rezonansowej wody wynika z zsynchronizowanych wibracji molekularnych struktur wodnych przy częstotliwościach rezonansowych. W takim przypadku w zakresie mikrofal emitowane są słabe fale elektromagnetyczne. Skuteczność transformacji niesie informacje o stanie środowiska wodnego, w tym znajdującego się wewnątrz żywego organizmu. Od 2002 roku badania nad efektem SPE kontynuuje V.I. Petrosyan. w przedsiębiorstwie Telemak (Saratów) wraz z laboratorium eksperymentalnym otwarto w Wojskowym Instytucie Medycznym w Saratowie (SarVMedI). To właśnie to promieniowanie „rezonansowe” jest używane w urządzeniu do terapii mikrofalowej Aquaton, które Telemach zaczął rozwijać w 2005 roku..

W wyniku działania na organizm aparatu „Aquaton” normalizuje się mikrokrążenie krwi i usprawnia procesy metaboliczne. Urządzenie „Aquaton” przywraca zaburzoną pracę molekularnych mechanizmów utrzymania homeostazy na wszystkich poziomach organizacji życia - wewnątrzkomórkowym, międzykomórkowym, międzyukładowym. Wzmacnia zdolność organizmu do przeciwdziałania niekorzystnym wpływom środowiska. Zwiększa efektywność procesu leczenia, pozwala organizmowi aktywnie zaangażować się w walkę z czynnikami szkodliwymi.

Podsumowanie prac wykonanych przez Instytut SarVMedI można obejrzeć tutaj.
Badania skutków biologicznych aparatu "Aquaton" prowadzono również w następujących instytucjach:
→ SSMU im. W I. Razumowski (Saratów),
→ Karolinska Institute (Sztokholm),
→ RNIOI (Rostów),
→ RONTs im. N.N. Błochin (Moskwa),
→ SSU im. N.G. Chernyshevsky (Saratov) i inni.

Biologiczny wpływ aparatu Aquaton na organizm jako całość i jego układy wiąże się z optymalizacją interakcji międzykomórkowych, co przejawia się w normalizacji układu odpornościowego i hormonalnego oraz funkcji śródbłonka..
Badania wykazały, że urządzenia mają działanie przeciwzapalne, naprawcze, przeciwstresowe, przeciwbólowe i przeciwnowotworowe..
Zgodnie z wynikami badań ukazało się wiele prac naukowych, a także obroniono szereg rozpraw..
W chwili obecnej przeprowadzone zostały badania medyczne urządzenia, które wykazały wysoką skuteczność urządzenia w leczeniu chorób zapalnych i zwyrodnieniowo-dystroficznych stawów i tkanek okołostawowych (artretyzm, artroza), chorób zapalnych dróg oddechowych (oskrzeli, płuc), dróg moczowych (zapalenie gruczołu krokowego).
Podczas badań medycznych nie stwierdzono żadnych negatywnych skutków.

W chwili obecnej zostały opracowane i uruchomione 4 rodzaje urządzeń „Aquaton” do użytku profesjonalnego, domowego oraz weterynaryjnego..

→ Model „Aquaton - 02” jest przeznaczony do użytku profesjonalnego. Różni się od innych modeli urządzeń obecnością anteny tubowej w projekcie. Urządzenie zasilane jest bateriami AA 1,5 V (4 szt.). Antena tubowa zapewnia wysoki efekt terapeutyczny i pozwala uzyskać pożądany efekt terapeutyczny w krótszym czasie. Obszarem roboczym aparatu „Aquaton 02” jest powierzchnia plastikowego ogranicznika anteny tubowej.

→ Model „Aquaton-04” (model ulepszony) ma za zadanie zapewnić działanie terapeutyczne na organizm za pomocą fal elektromagnetycznych o niskiej intensywności w zakresie ultrawysokich częstotliwości. Może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi produktami leczniczymi.

»Zwiększona liczba trybów ekspozycji.
»Wbudowana antena do terapii.
»Ergonomiczna konstrukcja, kompaktowa, lekka, łatwa w obsłudze.
»Zasilanie - baterie lub akumulatory.

Urządzenia z serii „Aquaton” posiadają wszystkie niezbędne zezwolenia Ministerstwa Zdrowia Federacji Rosyjskiej.

Przeciwwskazania do stosowania urządzenia:
»Nowotwory złośliwe o dowolnej lokalizacji
»Choroby zakaźne w ostrej postaci
»Wszystkie formy aktywnej gruźlicy (BC +)
»Choroby psychiczne ze zmianami osobowości
»Ostre zaburzenia krążenia mózgowego
»Obecność bezwzględnych wskazań do operacji lub zastosowania innych specjalnych metod leczenia

Do produkcji urządzeń Aquaton wykorzystuje się najnowocześniejszy sprzęt montażowo-kontrolno-pomiarowy..
Urządzenie „Aquaton” posiada niewielkie rozmiary i wagę, a także autonomiczne zasilanie, co sprawia, że ​​jest wygodne do pracy w terenie.
Niska moc promieniowania nietermicznego (2-3 rzędy wielkości mniejsza niż w przypadku tradycyjnych urządzeń do terapii KWCZ), brak niepożądanych reakcji i dobra tolerancja pacjenta pozwala na stosowanie urządzenia Aquaton zarówno do użytku indywidualnego w domu, jak iw placówkach medycznych szpitalnych i ambulatoryjnych typ polikliniczny.

Podstawowe dane techniczne i charakterystyka aparatów serii „Aquaton”
Nazwa parametruWartość parametru
Aquaton-02Aquaton-04
Częstotliwość pracykuchenka mikrofalowa1001–1020 MHz
Moc wyjściowa sygnału, tryb 3, μW2, tryb ułamkowy-
Moc wyjściowa sygnału, tryb 2, μW2, tryb ciągły-
Moc sygnału wyjściowego, tryb 1, μW1, ciągły
tryb
-
Maks. moc wyjściowa sygnału (poziom 3,
Tryb 1), μW
-3
Poziom promieniowania pozornego-60 dBc
Stabilność częstotliwości sygnału± 30 kHz
Dokładność ustawienia częstotliwości sygnału± 30 kHz
Czas ciągłej pracy urządzenia
(podczas pracy na baterii)
10 godz7
Waga paczki, nie więcej niż0,8 kg-
Już nie masa aparatu „Aquaton”0,4 kg0,24
Waga anteny, nie więcej0,2 kg-
Ogólne wymiary opakowania170x170x160 mm245х185х125 mm
Gabaryty aparatu „Aquaton”190x115x40 mm235x81,2x53 mm
Wymiary anteny:
długość, nie więcej
średnica, nie więcej

120 mm
105 mm
-
Długość kabla RF modułu generującego2 m-

Instrukcja obsługi urządzeń „Aquaton”:

„Aquaton-02”

„Aquaton-04”

W 2011 roku na to urządzenie firmy Telemac wydany został dowód rejestracyjny Federalnej Służby Nadzoru Opieki Zdrowotnej i Rozwoju Społecznego.

Recenzje urządzenia „Aquaton” (filmy)
Słynny lekarz Muzalevsky Vladimir Mikhailovich (doktor nauk medycznych, członek-korespondent CEA) opowiada o terapeutycznym działaniu aparatu Aquaton.
Vladimir Glukhov (otolaryngolog, Honorowy Lekarz Federacji Rosyjskiej) opowiada o terapeutycznym działaniu urządzenia Aquaton na błony śluzowe, rekonwalescencji pooperacyjnej i profilaktyce ARVI.
Doktor Michaił Nieżnamow (kandydat nauk medycznych, zastępca naczelnego lekarza do pracy „Prywatna klinika N1”, trener sportowy) opowiada o zastosowaniu aparatu Aquaton w praktyce traumatologicznej i urologicznej. A także o wykorzystaniu Aquatonu do rehabilitacji sportowców uprawiających triathlon (Szkoła Rezerwatu Olimpijskiego, Penza).

Rodzaj urządzeniaCena, rub
Aquaton-0219 600 * / 15 950 **
Aquaton-0410 500 * / 9 900 **

* Ceny dotyczą osób prawnych.

** Zniżki są przewidziane dla osób fizycznych i określonych kategorii ludności (niepełnosprawni, emeryci, itp.).

Bardziej szczegółowe informacje o urządzeniu „Aquaton” można znaleźć tutaj

NIEBEZPIECZNA MEDYCYNA

BADBED.RU: suplementy diety, urządzenia, oszuści

Urządzenia medyczne

Urządzenie Aquaton 02, 03, 03V, 04 - ceny i recenzje

Urządzenie do fizjoterapii Aquaton jest reklamowane w rosyjskim radiu. Firma reklamowa koncentruje się przede wszystkim na stosowaniu Aquaton w leczeniu zapalenia gruczołu krokowego i problemów z prostatą, chociaż sieć Aquaton jest oferowana w leczeniu zapalenia stawów, artrozy, zapalenia oskrzeli, zapalenia płuc. Stąd twórcy urządzenia twierdzą, że pomaga nie tylko w problemach układu moczowo-płciowego, ale także układu pokarmowego, a także układu mięśniowo-szkieletowego. Twierdzi się również, że biologiczne działanie preparatu Aquaton potwierdzają badania kliniczne, chociaż leczenie falami elektromagnetycznymi zawsze wywoływało wiele kontrowersji w środowisku medycznym. Niestety, w Internecie praktycznie nie ma prawdziwych i niepromocyjnych recenzji tego urządzenia, więc byłoby interesujące dla nas i naszych czytelników usłyszeć informacje od osób, które stosowały Aquaton w praktyce..

W międzyczasie porozmawiajmy o tym, czego nie ma w reklamie, przede wszystkim o przeciwwskazaniach:

Niemożliwe jest użycie Aquaton, jeśli pacjent ma -

»Nowotwory złośliwe o dowolnej lokalizacji

»Choroby zakaźne w ostrej postaci

»Wszystkie formy aktywnej gruźlicy (BC +)

»Choroby psychiczne ze zmianami osobowości

»Ostre zaburzenia krążenia mózgowego

»Obecność bezwzględnych wskazań do operacji lub zastosowania innych specjalnych metod leczenia

Aquaton to dość drogie urządzenie nawet na wolnym rynku. Aquaton 02 jest sprzedawany po cenie 13000 rubli, Aquaton 03 kosztuje około 18000 rubli, Aquaton 03V - 10000 i Aquaton 04 - 9000 rubli. Ceny za urządzenie mogą być zawyżone przy zakupie za pośrednictwem reklamy radiowej.

Urządzenie do terapii falą rezonansową "Telemak" Sp. Z oo, Rosja, Saratów "Aquaton" - recenzja

Jesteśmy traktowani w domu urządzeniem nowej generacji + dużo zdjęć!

Moi rodzice, osoby w podeszłym wieku, które w ciągu swojego długiego życia zgromadziły masę chorób przewlekłych i boją się szpitali, lekarzy i wszystkiego, co z nimi związane, jednak bardzo wierzą w cudowne właściwości różnych wyrobów medycznych. Starzy ludzie są łatwowierni, naiwni, zabierają każdego człowieka z duszą, zabierają go do domu, jak za dawnych czasów.

Pewnego letniego wieczoru dwie przyzwoicie wyglądające dziewczyny zapukały do ​​drzwi, aby odwiedzić starców. Od drzwi natychmiast zaczęli reklamować cudowne właściwości różnych urządzeń medycznych. Rodzice wybrali taki Aquaton, który obiecał ulgę w codziennych bólach. Cena oczywiście zszokowana - 8800 rubli, to cała miesięczna emerytura, ale zdrowie jest droższe. Poinstruowali mnie, abym zrozumiał lek, co zrobiłem z przyjemnością..

W tym czasie bolał ząb, musiałem go usunąć. W nocy obudziłem się z okropnego bólu, mój policzek był rozerwany, zaczęło się krwawienie. Za radą lekarza zacząłem zażywać antybiotyk i aplikować Aquaton na policzek na 15 minut, 2 razy dziennie. Na początku, w piątej minucie, ząb zaczął pulsować, w miejscu styku z urządzeniem wyczuwalne było lekkie mrowienie. Po pięciu dniach stosowania guz zaczął ustępować, dziura się zagoiła. Nie mogę powiedzieć, co mi bardziej pomogło - urządzenie czy antybiotyk? Być może obie! Jak pisze producent:

„Zastosowanie urządzenia„ Aquaton ”przyczynia się do:

-znaczne skrócenie czasu rekonwalescencji;

-zmniejszenie prawdopodobieństwa nawrotu choroby;

-leczenie ostrych i przewlekłych postaci chorób;

-zwiększenie zdolności adaptacyjnych ciała przy przepracowaniu fizycznym i psychicznym;

-skuteczna regeneracja po intensywnym treningu.

Teraz o samym urządzeniu. Przedstawiam zdjęcie, na którym można przeczytać informacje o urządzeniu. W zestawie urządzenie „Aquaton”,

Stwardnienie rozsiane - forum

Pytania dotyczące stwardnienia rozsianego

  • Indeks forum ‹Terapia lekami
  • Zmień rozmiar czczionki
  • wersja do druku
  • FAQ
  • Zameldować się
  • wejście

Aparat „Aquaton” (osobiste doświadczenie)

Aparat "Aquaton" (osobiste doświadczenie)

Joaquin »3 czerwca 2012, 20:55

Chciałbym podzielić się doświadczeniami związanymi z używaniem urządzenia do terapii elektromagnetycznej „Aquaton-02”.

Urządzenie powstało na podstawie wynalazku fizyków z Saratowa, którzy odkryli częstotliwość drgań doskonale zbudowanej cząsteczki wody. Sam jestem z miasta Saratów, więc wiedziałem o tym urządzeniu od dawna, ale czekałem na oficjalne pojawienie się na rynku i do tej pory szedłem.Jak wiadomo, osoba to 80% wody, co tłumaczy dobry efekt terapeutyczny używania urządzenia.

Do tej pory nie było badań nad zastosowaniem aparatu na stwardnienie rozsiane (zrozumiałe jest, że jest nas na szczęście za mało i wszystko jest dla nas indywidualne: mam ALT / AST od betaferonu 5 razy wyższą niż normalna i ostrą, postępującą chorobę, ledwo wylane hormony), więc tutaj urządzenie okazało się potężnym środkiem przeciwzapalnym (istnieją oficjalne dane o usuwaniu 39-stopniowej temperatury bez antybiotyków, przy użyciu tylko urządzenia na odmiedniczkowe zapalenie nerek).

Ja osobiście:
1) całkowicie wyleczone 11-letnie przewlekłe zapalenie ucha środkowego ucha prawego. Teraz ten problem już mi nie przeszkadza, ucho nie zatyka mi się już przy najmniejszej hipotermii… Miałem kurs 10 sesji;
2) wyleczył wszystkie swoje stare tramwaje sportowe (skręcenia worków stawowych stawów barkowych, wybite palce, skręcone nadgarstki itp.). Doszedł już do odleżyn, ponieważ z powodu urazów po prostu nie mógł spać ani na prawym, ani na lewym boku. Teraz nie ma bólu, odleżyny zniknęły;
3) znacząco poprawiła się kondycja układu moczowo-płciowego (w nocy wstaję maksymalnie dwa razy, a nawet nigdy nie wstaję) (przed trzema lub czterema - co najmniej), wyraźnie wzrosła objętość ewakuacji (300 - 400 ml, jak u osoby zdrowej). Prowadzę leczenie na bieżąco.;
4) wydaje się, że noga jest mocniejsza niż stal, ale może jest to subiektywne, chociaż Popova E.V. (Moskiewskie Centrum Leczenia SM) mówi, że: 1) na pewno nie będzie żadnych szkód i 2) przy tak silnym działaniu przeciwzapalnym można oczekiwać pozytywnej dynamiki choroby podstawowej. Prowadzę leczenie na bieżąco.

Żona:
15-letnie przewlekłe zapalenie oskrzeli całkowicie wyleczone. Przeprowadził 20 sesji.

Dzieci:
Nie opuściłyśmy szkoły, bo przy pierwszych oznakach przeziębienia leczyliśmy je z żoną aparatem (dotyczyły okolicy nosa, migdałków i klatki piersiowej).

Istnieją dane z badań klinicznych, które pokazują, że pozytywne zmiany zachodzą na poziomie histonów („struny”, na których „zranione” są cząsteczki DNA), co wyjaśnia silne i co najważniejsze stabilne działanie przeciwzapalne..

Jeśli ktoś jest zainteresowany, napisz do swojej osobistej skrzynki pocztowej ([email protected]). Powiem ci więcej.
0

Re: Aparatura „Aquaton” (osobiste doświadczenie)

AlexeyB ”4 czerwca 2012, 14:18

Aparatura Aquaton Recenzje

cytat: Szkoda, że ​​wyjeżdża z naszego miasta


Pewnie zmęczony pracą za darmo (żartuję) I dokąd on idzie?
Hvost
wysłano 15-06-2007 00:03

Miałem wypadek, rozwinęło się nadciśnienie. Pojawiły się dzikie bóle głowy. Wcześniej nawet nie podejrzewałem, że tak głowa może boleć! Ból był zawiązany w supeł! Ponadto środki przeciwbólowe były podawane przez bardzo krótki czas
Ulga. Były szpitale, zakraplacze, magnezja, kawintony, cerebrolizyny itp. - ulga na tydzień i na nowy. A więc ponad 3 lata. Lekarze podrzucają ręce. Tak, a ja już byłem zmęczony złymi myślami o zsunięciu się liny. metoda była traktowana jak szarlatan. i zupełnie nieoczekiwany efekt!
Moja głowa już nie boli! (Tylko z kacem)

Obawiam się, że była tu psychosomatyka. Środki przeciwbólowe są nieskuteczne. Cavinton wcale nie jest z nadciśnienia - poprawiają ukrwienie. Magnezja to stary sposób na zmniejszenie ciśnienia, nie pomaga na zawsze.

Skurcze naczyniowe prawdopodobnie spowodowane jakąś neurologią lub psychoneurologią. A efekt można było uzyskać od psychologa.

Swoją drogą nie zaprzeczam możliwemu efektowi sprzężenia zwrotnego podczas działania urządzenia - właśnie na poziomie psychosomatyki. Sam przeszedłem przez sesję BRT - sam proces podłączania urządzenia, szturchania punktów Volla, piszczenie urządzenia jak theremin - dało ciekawy efekt medytacyjny, który zaobserwowałem u siebie podczas prób hillingów przez sekciarzy (zwykle zachowuję krytyczność myślenia odcinając się od sytuacji), podczas pracy z psychologami, kiedy próbują wejść w trans, u fryzjera (strzyżenie to prawie transowe doświadczenie), z akupunkturzystą, podczas medytacji. Zasadniczo siedzenie na drutach jest rodzajem doświadczenia medytacyjnego. Doświadczenie w transie.

IMHO nie miałeś tego dość - w takich chwilach w środku czuć rozluźnienie jakiejś ściśniętej sprężyny. Ciśnienie naprawdę spada i to przez długi czas!

Nawiasem mówiąc, moje nadciśnienie jest wyraźnie związane z doświadczeniami. A narkotyki w ten sam sposób pomagają tylko lokalnie. Najlepszym sposobem jest odejście od problemu..

Ale IMHO konieczne jest jasne zdefiniowanie mechanizmu leczenia i chorób, w których ta psychotechnika statystycznie istotnie pomaga. Oczywiście po złagodzeniu przewlekłego stresu układ odpornościowy przywraca się do porządku - a nawet może samoistnie ustąpić. Ale jakie są szanse na wyleczenie tylko w ten sposób? Wydajność? Dlatego lepiej robić to wszystko razem ze zwykłym leczeniem, a nie zamiast tego..

Konieczne jest porównanie skuteczności nie tylko z grupą nieleczoną, ale także z grupą otrzymującą te same procedury bez transferu prądu lub czegoś podobnego. Oraz inną grupę, do której prowadzą sesje medytacyjne.

Gladiator
opublikowano 15.06.2007 00:09

Aby nie urazić moich znajomych, przeszedłem przez 2 sesje. I był oszołomiony, dolegliwość ustąpiła! Chociaż jestem sceptykiem, ale fakty to uparte rzeczy!

Przepraszam, ale możesz zapytać o diagnozę?

Gladiator
wysłano 15-6-2007 00:15 A, już widziałem.

Cóż, zespół viplasha jest naprawdę podatny czasami na samowystarczalność i to w krótkim czasie - czasami nawet bez widocznych lub znaczących czynników.

W każdym razie - gratulacje!

Merlinie
wysłano 15-6-2007 03:38

cytat: Pierwotnie opublikowane przez SDR:
powiedz zachęta
żona zakochała się w tym biznesie
jak każdy diagnozuje świetnie

A więc terapia rezonansowa (MRI) - czyli diagnostyka rezonansu?

Wydaje się, że jest całkiem inaczej.

ZVT
napisano 15-06-2007 15:14

cytat: Pierwotnie opublikowane przez Porutcic:

Prawdopodobnie zmęczony pracą za darmo (tylko żartuję) I dokąd on idzie?

Pod Piotrem.Miasto, które znajduje się w pobliżu kopalni Sertolovo, nazywa się.

ZVT
napisano 15-06-2007 15:18

cytat: Pierwotnie opublikowane przez Gladiator:

Przepraszam, ale możesz zapytać o diagnozę?

Wszystko, co pamiętam z tych diagnoz, to tomografia, którą nazwali kalizacją przedniego pola - och, jak. pamiętam
Ale nasi neurochirurdzy wzruszyli ramionami.

NLPepper
napisano 15-06-2007 15:38

cytat: Pierwotnie opublikowane przez ZVT:
Miałem wypadek, rozwinęło się nadciśnienie. Pojawiły się dzikie bóle głowy. Wcześniej nawet nie podejrzewałem, że tak głowa może boleć! Ból był zawiązany w supeł! Ponadto środki przeciwbólowe były podawane przez bardzo krótki czas
Ulga. Były szpitale, zakraplacze, magnezja, kawintony, cerebrolizyny itp. - ulga na tydzień i na nowy. Więc ponad 3 lata. Lekarze podrzucają ręce. Tak, a ja już byłem zmęczony, już złe myśli ześlizgnęły się po linie. metoda była traktowana jak szarlatan. i zupełnie nieoczekiwany efekt!
Moja głowa już nie boli! (Tylko z kacem)

Dziękuję za odpowiedź!
Ja sam nie mam nic wspólnego z medycyną (w przeciwieństwie np. Do fizyki), więc nadal nie rozumiem medycznej istoty diagnozy, więc do omówienia zostawiam to specjalistom.
Widzisz, jak wyglądały szczegóły - a komentarze stały się trochę bardziej szczegółowe!

Ale z fizycznego i metodologicznego punktu widzenia nadal jestem zainteresowany tą metodą..

Gdybyś mógł również napisać, jaki rodzaj rezonansu został użyty w leczeniu (termiczny, elektromagnetyczny lub inny), byłoby bardzo dobrze. A lekarze byliby wyraźniejsi - tutaj placebo, czy coś innego.

(Nawiasem mówiąc, 2 Hvost: Zauważyłem również zmianę samopoczucia u fryzjera podczas strzyżenia. Mam bardzo „wrażliwą” głowę w tym sensie, że są silne bóle głowy, gdy głowa jest zmęczona lub w hipotermii, więc strzyżenie bardzo pomaga.)

ZVT
napisano 15-6-2007 19:38

cytat: Pierwotnie opublikowane przez NLPepper:

Dziękuję za odpowiedź!
Sam nie mam nic wspólnego z medycyną (w przeciwieństwie np. Do fizyki), więc sam nadal nie rozumiem medycznej istoty diagnozy, więc do omówienia zostawiam to specjalistom.
Widzisz, jak wyglądały szczegóły - a komentarze stały się trochę bardziej szczegółowe!

Ale z fizycznego i metodologicznego punktu widzenia nadal jestem zainteresowany tą metodą..

Gdybyś mógł również napisać, jaki rodzaj rezonansu został użyty w leczeniu (termiczny, elektromagnetyczny lub inny), byłoby bardzo dobrze. A lekarze byliby wyraźniejsi - tutaj placebo, czy coś innego.

(Nawiasem mówiąc, 2 Hvost: Zauważyłem również zmianę samopoczucia u fryzjera podczas strzyżenia. Mam bardzo „wrażliwą” głowę w tym sensie, że są silne bóle głowy, gdy głowa jest zmęczona lub w hipotermii, więc strzyżenie bardzo pomaga.)

Elektromagnetyczny.

Gladiator
wysłano 15-6-2007 22:31

cytat: Pierwotnie opublikowane przez ZVT:

Wszystko, co pamiętam z tych diagnoz, to tomografia, którą nazwali kalizacją przedniego pola - och, jak. pamiętam
Ale nasi neurochirurdzy wzruszyli ramionami.


Hmm. Jeśli po zabiegu kalizm „ustąpił”. wtedy jestem naprawdę gotowy, by położyć głowę przed twoim lekarzem.
ZVT
napisano 16-6-2007 19:33

cytat: Pierwotnie opublikowane przez Gladiator:

Hmm. Jeśli po zabiegu kalizm „ustąpił”. wtedy jestem naprawdę gotowy, by położyć głowę przed twoim lekarzem.

No cóż, nie jestem gotowy na wykonanie tomografii, aby sprawdzić, czy ustąpiło, czy nie. Jest mało prawdopodobne, że został rozwiązany, ale fakt, że żyję jako osoba i nie cierpię, jest zdecydowanie!

Rytoma
wysłano 16-6-2007 23:23 2 ZVT
Pozostaje ustalić, co napiszesz dotyczy tematu, czy nie.
Jeśli to dotyczy, to moim wnioskiem jest rozwód, placebo, autosugestia, spontaniczna remisja. Ponieważ tam pasożyty są zabijane przez fale rezonansowe
Jeśli nie -. chociaż w każdym razie cieszę się, że stało się to dla Ciebie łatwiejsze.

Gladiator
wysłano 17.06.2007 00:11

cytat: Pierwotnie opublikowane przez ZVT:

ale fakt, że żyję jako osoba i nie cierpię, jest jednoznaczny!

Cóż, dziwne!

Merlinie
napisano 17-06-2007 01:36

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:
Ponieważ tam pasożyty są zabijane przez fale rezonansowe

Gdzie.

Gladiator
wysłano 17-6-2007 03:55 TAM.
Rytoma
napisano 17-6-2007 10:32 2 Gyrfalcon, patrz

„Tajemnice nierozpoznanych diagnoz:
niewidzialni zdobywcy naszego ciała "

„Pod wpływem różnego rodzaju stresów, niesprzyjających warunków środowiskowych ogólna odporność człowieka spada, a czynniki zakaźne i pasożytnicze, ulegając mutacjom, stają się zdolne do zdobywania nowych obszarów i grup narządów naszego organizmu, w wyniku czego niektóre metody laboratoryjne są przestarzałe, a wyniki analiz z ich pomocą - błędne. "
***
Nawet naukowy od pierwszego wrażenia

„W efekcie prawdziwe przyczyny tej czy innej choroby nie są rozpoznawane w odpowiednim czasie, niedokładne lub błędne diagnozy. Jednocześnie wiele nowych metod nie jest jeszcze wystarczająco skutecznych lub często są niedostępne dla Ministerstwa Zdrowia ze względu na ich wysoki koszt”.
***
Ostatnie zdanie - ujawnia istotę faktu, że nowe metody - „mam je” (c)

„Każda jednostka strukturalna organizmu odpowiada swojemu własnemu spektrum drgań elektromagnetycznych. Każda obca cząstka ma inną częstotliwość oscylacji.

Fizycy wraz z lekarzami określili charakterystykę częstości występowania wielu mikroorganizmów i pasożytów, zarówno ich form dojrzałych, jak i tych znajdujących się na różnych etapach rozwoju..

Rezonans wegetatywny niezawodnie określa obecność ponad 40 rodzajów pasożytów w organizmie.

Opierając się na własnym doświadczeniu diagnostycznym, danych rosyjskich i zagranicznych ekspertów, można uznać za precyzyjnie ustalone, że mechanizmem wyzwalającym większość groźnych chorób jest destrukcyjna aktywność pierwotniaków, grzybów i robaków pasożytniczych w organizmie człowieka..

Gdy przyczyna „niezrozumiałej choroby” jest dokładnie znana, istnieje możliwość uzyskania ukierunkowanych efektów terapeutycznych.

W przypadku terapii rezonansem fal promieniowanie falowe (poziom pola magnetycznego Ziemi) jest wytwarzane w przeciwfazie o charakterystyce częstotliwościowej patogenów i pasożytów. Taka ekspozycja stopniowo (w 2-10 sesjach) prowadzi do całkowitej śmierci lub znacznego zahamowania żywotnej aktywności robaków, pierwotniaków, grzybów, bakterii i innych czynników zakaźnych..

Dużą wartość mają również rośliny lecznicze zawierające goryczkę. Są to piołun, krwawnik pospolity, wrotycz pospolity, nieśmiertelnik, dziurawiec, rumianek i szereg innych ziół. Ponieważ mieszanka tych ziół jest bardzo gorzka, jej picie nie jest łatwe..

Dlatego powstał specjalny preparat - Vitagor ”.
***

Zobacz także pierwszą stronę wyszukiwania - zamieściłem tam bardziej szczegółowo inne dane. Ta metoda „leczenia” jest zawarta w bardziej złożonym programie „Natural Doctor” (przedstawiłem kilka punktów tego „cudownego programu”), który jest nadzorowany przez MAINB (Międzynarodowa Akademia Integracji Nauki i Biznesu, nawiasem mówiąc, znany G. Grabovoy i inni również mają tam certyfikaty). nie mniej ciekawe twarze) i pewną kampanię „Edas” (nawiasem mówiąc, szef firmy twierdzi, że jest członkiem komitetu „komisji tolerancyjnej w Ministerstwie Zdrowia” czy coś w tym rodzaju - patrz str. 1 http://forum.guns.ru/forummessage/ 80 / 221304.html), która promuje leki homeopatyczne.

P.S. jak mi się wydawało, koledzy docenili humor)

Gladiator
opublikowano 17.06.2007 11:04

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:

„Każda jednostka strukturalna organizmu odpowiada swojemu własnemu spektrum drgań elektromagnetycznych. Każda obca cząstka ma inną częstotliwość oscylacji.

Osobiście szczególnie interesuje mnie „każda obca cząsteczka” w przewodzie pokarmowym (i GDZIE ona jeszcze się pojawia?) Po jedzeniu.

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:

W przypadku terapii rezonansem fal, promieniowanie falowe (poziom pola magnetycznego Ziemi) jest wytwarzane w przeciwfazie o charakterystyce częstotliwościowej patogenów i pasożytów.

Ale mężczyźni nie wiedzą.

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:

Taka ekspozycja stopniowo (w 2-10 sesjach) prowadzi do całkowitej śmierci lub znacznego zahamowania żywotnej aktywności robaków, pierwotniaków, grzybów, bakterii i innych czynników zakaźnych..

Zwłaszcza pasożyty wewnątrzkomórkowe - wraz z samą komórką przypuszczalnie w metabolizmie, do którego są włączone.

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:

Dlatego powstał specjalny preparat - „Vitagor”

Czytam to. Biorąc pod uwagę, że duże fabryki do produkcji sprzętu medycznego ustalają cenę ponad milion euro za ZWYKŁY aparat do terapii rezonansem magnetycznym, to za tak wspaniałą Vitagorę koszt powinien być co najmniej nie mniejszy..

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:

P.S. jak mi się wydawało, koledzy docenili humor)

Merlinie
napisano 17-6-2007 11:18

cytat: Pierwotnie opublikowany przez Rytoma:
2 Gyrfalcon, spójrz

„Tajemnice nierozpoznanych diagnoz:
niewidzialni zdobywcy naszego ciała "
.

Moim zdaniem MRI nie ma nic wspólnego z tymi przypadkami.
Jest wiele rodzajów UHF, EHF, laserów i gdzieś jest terapia rezonansem mikrofalowym, nic nadprzyrodzonego.

A wszystkie rodzaje fal diagnostycznych i terapii falami Eliseevy, jak mi się wydaje, pochodzą z innej opery. Słowa są tylko podobne.

P.S.
Nawiasem mówiąc, dość odkrywczy cytat:
„Często pacjenci naszego ośrodka nie wierzą, że w końcu pozbyli się odwiecznych owrzodzeń. Dla nas to codzienna praktyka. W końcu, jak wiesz, kto dobrze diagnozuje, leczy się dobrze” (c) Eliseeva

Wygląda na to, że otrzymują wirtualne leczenie chorób wirtualnych.

Rytoma
opublikowano 17.06.2007 11:29

cytat: Pierwotnie opublikowane przez Krechet:

Wygląda na to, że otrzymują wirtualne leczenie chorób wirtualnych.

Aparatura Aquaton Recenzje

od 10:00 do 19:00
(Czas moskiewski) od poniedziałku do piątku

  • Katalog
  • Zasada działania
  • Zalecenia ekspertów
  • Wyniki aplikacji
  • Opinie
  • Recenzje zdjęć
  • Recenzje wideo
  • Pytanie odpowiedź
  • Metoda płatności
  • Kup
  • metody dostarczania
  • Umowa oferty
  • Kup na Białorusi
  • Kup w Kazachstanie
  • Dostawa maszyny do ćwiczeń Doctor Cypress do USA, Kanady, Izraela
  • Orzecznictwo
  • Nagrody
  • Aktualności
  • O firmie
  • Gałęzie
  • Łączność
  • informacje prawne
  • Wybór koloru

Aktualności

Godziny otwarcia w kwietniu ze względu na restrykcyjne środki w związku z koronawirusem

Godziny otwarcia w kwietniu ze względu na restrykcyjne środki w związku z koronawirusem:

Dyżurny pracuje od 10 do 16 godzin.

D urlop działa w całości:

- na terenie Moskwy w obrębie obwodnicy Moskwy - przesyłka kurierska - 400 rubli

- w Rosji - poczta, CDEK, linie biznesowe - od 600 rubli.

Szczęśliwego 8 marca

Dr Cypress gratuluje wszystkim kobietom 8 marca!

Godziny pracy w dniach 7-9 marca

Godziny otwarcia w marcu:

7, 8 i 9 marca 2020 - dni wolne od pracy.

od 10 marca 2020 - regularny harmonogram.

Codziennie jest dyżurny.

Godziny pracy w Dzień Obrońcy Ojczyzny

Gratulacje dla Rosjan z okazji Dnia Obrońcy Ojczyzny!

Godziny otwarcia w lutym:

22, 23 i 24 lutego 2020 - dni wolne od pracy.

od 25 lutego 2020 r. - regularny harmonogram.

Codziennie jest dyżurny.

Szczęśliwy Obrońca Ojczyzny!

Gratulacje dla wszystkich z okazji Dnia Obrońcy Ojczyzny!

Aquaton 04

Kuchenka mikrofalowa do użytku domowego.

Urządzenia „Aquaton” przyczyniają się do zdrowia organizmu, pomagają
leczyć szeroką gamę chorób zapalnych, chorób,
związane z zaburzeniami układu odpornościowego i hormonalnego, a także,
funkcja śródbłonka. Zastosowanie urządzeń „Aquaton” pozwala
uzyskać pozytywne ustąpienie nie tylko ostrego, ale także przewlekłego
procesy. Aby potwierdzić to z pewnością, nasz
grupa badawcza przeprowadziła liczne biologiczne i
badania medyczne w różnych instytucjach naukowych, podobnie jak w Rosji,
i zagranicą. Aby wyjaśnić mechanizm działania, szukaj optymalnego
schematów, badania kliniczne trwały prawie 10 lat. I dopiero potem
o tym, jakie było całkowite zaufanie, jakie mają urządzenia „Aquaton”
wysoka wydajność i bez szkody, oferujemy wyniki
badania dla twojej uwagi. Efekty elektromagnetyczne (promieniowanie laserowe, UHF, UHF, EHF i THCh
zakresy, stałe i zmienne pole magnetyczne), przez wiele lat
są stosowane w leczeniu różnych chorób.
Efekt terapeutyczny, na który działa działanie
urządzeń do terapii elektromagnetycznej, wiąże się albo z wpływem na
punkty biologicznie aktywne (terapia laserowa i KWCZ) lub z ogrzewaniem
efekt (terapia UHF i mikrofalowa). W praktyce efektowi termicznemu towarzyszy
specyficzny nietermiczny efekt „oscylacyjny” [10].
W 1995 roku odkryli pracownicy oddziału IRE RAS w Saratowie
efekt wzbudzenia stanu fali rezonansowej mediów zawierających wodę
promieniowanie elektromagnetyczne o bardzo niskim natężeniu.
Autorzy odkrycia:
Doktor fizyki i matematyki, profesor, akademik Rosyjskiej Akademii Nauk Przyrodniczych, Honorowy Naukowiec Federacji Rosyjskiej, laureat
Nagroda Państwowa Federacji Rosyjskiej dr Sinitsin N.I..
Dr Petrosyan V.I. Elkin V. A.
Zgodnie z pierwszymi literami nazwisk autorów efekt ten jest często nazywany w literaturze
Efekt SPE.
Od 2002 roku badania efektu SPE i rozwój urządzeń do
była kontynuowana w przedsiębiorstwie Telemac wspólnie z
laboratorium eksperymentalne zostało otwarte w wojsku w Saratowie-
Instytut Medyczny (SarVMedI).
To właśnie to „rezonansowe” promieniowanie jest używane w kuchence mikrofalowej
terapia „Aquaton”.
Badania nad biologicznym działaniem fal „rezonansowych” przeprowadzono w
instytucje naukowe w Rosji i za granicą:
- Państwowy Uniwersytet Medyczny w Saratowie. W I.
Razumowski (SSMU);
- Institute of Higher Nervous Activity, (Moskwa),
- Wojskowy Instytut Medyczny w Saratowie (SarVMedI);
- Instytut Badań Onkologicznych w Rostowie (RNIOI);
- Rosyjskie Centrum Badań nad Rakiem. N.N. Błochin (Rosyjskie Centrum Badań nad Rakiem,
Moskwa);
- Uniwersytet Państwowy w Saratowie N.G. Chernyshevsky (SSU);
- Instytut Badań Naukowych Traumatologii w Saratowie i
Ortopedia (SarNIITO);
- Państwowy Uniwersytet Rolniczy w Saratowie nazwany imieniem N.I. Vavilova
(SSAU);
- Instytut Karolinska (Sztokholm).
- Uniwersytet Harvarda (Boston).
Zgodnie z wynikami badań opublikowano ponad 50 prac naukowych,
obroniono szereg tez.
Badania wykazały, że wpływ aparatu
„Aquaton” normalizuje układ odpornościowy i hormonalny, i
także funkcja śródbłonka. Pozwala to osiągnąć efekt antystresowy,
przeciwzapalne, naprawcze, a także przeciwbólowe
efekty. Urządzenie „Aquaton” posiada szereg zalet, które je odróżniają
tradycyjne urządzenia z zakresu EHF i mikrofal:
Bardzo niska moc promieniowania, z wyłączeniem ogrzewania tkanki (o 3 rzędy wielkości
poniżej poziomu urządzeń terapeutycznych EHF, które są uważane za „małej mocy i
nieogrzewający ”).
Pozwala leczyć szeroką gamę chorób przy braku negatywnych
skutki uboczne.
Mały rozmiar i waga, łatwa obsługa, długotrwała
autonomiczna praca z akumulatorów lub baterii.
Urządzenia przeznaczone są do użytku zarówno klinicznego, jak i domowego
warunki.
Urządzenia „Aquaton” posiadają wszystkie niezbędne pozwolenia
Ministerstwo Zdrowia Federacji Rosyjskiej (Świadectwo rejestracji nr FSR 2011 10939). Główny
rozwiązania i sposób działania są chronione patentem.

Aparatura Aquaton Recenzje

Jonizator wody AQuator Vivo

Szybko i sprawnie przygotowuje wodę pitną dla całej rodziny, która przywróci organizmowi na poziomie komórkowym

  • rewitalizuje organizm
  • poprawia samopoczucie i dodaje sił
  • spowalnia procesy starzenia
  • normalizuje ciśnienie krwi
  • leczy wrzody żołądka i dwunastnicy
  • reguluje poziom wapnia we krwi
  • usuwa toksyny z organizmu
  • normalizuje trawienie (zgaga, zapalenie żołądka, zaparcia)

Obejrzyj wideo na temat jonizatora aQuator

Historia odkrycia wody jonizowanej w ZSRR

Żywa woda - prawda czy fikcja?

Jakość życia dzięki jonizatorowi wody Aquator

Triathlon to sport dla „żelaznych” ludzi

Do czego służy jonizator aQuator Vivo??

Life / Silver / Acid Water Application w życiu

  • Żywa woda [pH 8–12]
  • Woda srebrna Ag
  • Woda kwaśna [pH 2,5–6]

Żywa woda [pH 8–12]

Woda alkaliczna lub „żywa” jest naturalnym stymulantem i przeciwutleniaczem używanym do picia, leczenia, gotowania, mycia warzyw i owoców.

To właśnie alkaliczna woda przygotowana w urządzeniu „aQuator” rewitalizuje organizm, poprawia samopoczucie i dodaje sił, stymuluje regenerację komórek i spowalnia procesy starzenia, płynnie normalizuje ciśnienie krwi, leczy różne rany, wrzody żołądka i dwunastnicy, reguluje ilość wapnia we krwi, zapewnia działa antyoksydacyjnie i usuwa toksyny z organizmu.

  • gruczolak prostaty
  • cukrzyca
  • odkładanie się soli w stawach
  • zaparcie
  • wiele innych chorób

Silver Water [Ag]

To biologicznie czysta woda, wzbogacona jonami srebra, które niszczą nie tylko bakterie, ale także wirusy. Woda srebrna o słabym stężeniu pobudza procesy fizjologiczne organizmu, silniejsze stężenie działa bakteriobójczo.

Woda srebrna uzyskiwana w drodze elektrolizy w domowym jonizatorze „aQuator” nie zawiera dodatków, stabilizatorów, barwników ani konserwantów - nie są one potrzebne. Stosowana profilaktycznie woda srebrna wzmacnia układ odpornościowy. Srebro nie jest toksyczne, przyspiesza gojenie się uszkodzonych tkanek, a także korzystnie wpływa na kości.

  • Choroby wirusowe i ból gardła
  • Choroba laryngologiczna
  • Łagodne guzy
  • Zapalenie błony śluzowej żołądka, wrzody żołądka

Woda kwaśna [pH 2,5–6]

Kwaśna woda lub środek dezynfekujący, kwaśna woda do smaku o charakterystycznym kwaśnym zapachu i lekkim zapachu chloru, nie do codziennego użytku. Jest naturalnym środkiem bakteriobójczym.

Kwaśna woda przygotowana w aQuatorze spowalnia procesy biologiczne.

  • uspokaja nerwy,
  • poprawia sen,
  • rozpuszcza kamień nazębny,
  • szybko leczy katar, biegunkę i zatrucia,
  • jest jednym z najlepszych środków dezynfekujących.

Żywa woda: recenzje lekarzy

Igor Aleksandrowicz Dergunow,
Lekarz rodzinny I kategorii, kardiolog, anestezjolog-resuscytator, lekarz ratunkowy, lekarz USG. Prowadzę wizytę w Poliklinice nr 3 Samara City

W świetle pandemii koronawirusa COVID-19 szczególnie cenna jest „woda kwaśna” Ph 2,4 otrzymana w jonizatorach wody „AQUATOR”.

Ten produkt znajduje się w Państwowym Rejestrze Środków Dezynfekujących i jest jednym z najlepszych środków dezynfekujących.

Wysoka aktywność przeciwbakteryjna, przeciwwirusowa, przeciwgrzybicza. Działa na wszystkie rodzaje patogennych wirusów, bakterii i grzybów, w tym niebezpieczne i szczególnie niebezpieczne infekcje: dżuma, tularemia, dur brzuszny, cholera, clostridia, legionelloza, gruźlica, AIDS, wirusowe zapalenie wątroby typu A, B, C, opryszczka, kandydoza, wąglik itp. re.

Całkowicie bezpieczny dla ludzi, zwierząt i środowiska przy długotrwałym użytkowaniu. Nie powoduje reakcji alergicznych. Nietoksyczny, w pełni biodegradowalny produkt IV najniższej klasy zagrożenia (zgodnie z obowiązującymi przepisami). Po zabiegu nie jest wymagane spłukiwanie. Ekonomiczne użytkowanie. Podczas użytkowania przekształca się w swoje oryginalne składniki (wodę i sól), nie kumuluje się w środowisku zewnętrznym.

Wszechstronne i wielofunkcyjne. Obecność różnych utleniaczy w produkcie determinuje niemożność adaptacji mikroorganizmów, dlatego nie ma potrzeby okresowej wymiany środków dezynfekujących.

Aleksandra Aleksandrowskiego,
immunolog, terapeuta wisceralny, Togliatti

„Woda jonizowana zapewni zdrowie kości i stawów!”

Zawsze interesuje mnie, jaką wodę piją moi pacjenci. Wiele osób oczyszcza wodę za pomocą odwróconej osmozy. A jakie jest zdziwienie ludzi, gdy zrozumieją, że woda całkowicie oczyszczona z minerałów jest nie tylko nie użyteczna, ale także szkodliwa!

Taka „pusta” woda zmywa wapń z kości i zębów, jednocześnie nie usuwa resztek kwasów niszczących stawy i cały organizm. Dlatego tak ważne jest picie wody zmineralizowanej, doprowadzonej do idealnego stanu..

Dzięki elektrolizie woda w jonizatorze aQuator Vivo litewskiej fabryki „BURBULUKAS” uzyskuje bardzo prawidłowe parametry, stając się smaczną i zdrową.

Za pomocą jonizacji człowiek otrzymuje bezpośrednio wodę alkaliczną o ujemnym potencjale redoks, taką samą jak we krwi, limfie i innych płynach ustrojowych. Oznacza to, że organizm nie marnuje energii na „przetwarzanie” wody do potrzebnego mu stanu, co zapobiega rozwojowi chronicznego zmęczenia i późniejszych dolegliwości. Czysta zjonizowana woda zapewnia drenaż naczyń, rozrzedzenie krwi, a to zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej, udaru, kamicy moczowej.

Reanimatolog Vladimir Fedorov, Samara

„Przez wiele lat z nadciśnieniem piłem garściami lekarstw, ale kiedyś na ratunek przyszła woda alkaliczna!

Jednym z najpoważniejszych problemów, z którymi musi sobie radzić wiele osób, w tym ja, jest wysokie ciśnienie krwi. Na własnym przykładzie przekonałem się o skuteczności stosowania wody alkalicznej z jonizatora aQuator litewskiego zakładu „BURBULUKAS”. W ciągu zaledwie miesiąca udało nam się zmniejszyć o połowę dawkę leków obniżających ciśnienie krwi. Zniknęła zgaga, odeszło kilka kilogramów nadwagi, znacznie wzrosła energia!

Jak to działa?

Woda alkaliczna łatwo przechodzi przez błony biologiczne, szybko wchłania się do krwi, dzięki czemu jest bardziej płynna. Obciążenie mięśnia sercowego jest znacznie zmniejszone. Poprawia się przepływ krwi i jest to ważny warunek obniżenia ciśnienia krwi. Alkalinizacja środowiska wewnętrznego organizmu usprawnia procesy metaboliczne oraz hamuje tworzenie się blaszek miażdżycowych i zakrzepów. Ryzyko wystąpienia problemów z sercem jest znacznie zmniejszone!

Co najważniejsze, woda alkaliczna jest produktem natury, a nie przemysłu chemicznego. Oznacza to, że jego stosowanie nie powoduje żadnych negatywnych skutków ubocznych! Co więcej, dobrze byłoby pić taką wodę profilaktycznie i nie czekać, aż choroba zakradnie się do naszego najważniejszego organu - serca.!

Dyrektor sieci klinik „Reatsentr”, twórca sprzętu do refleksologii mikroprądowej Aleksiej Gawrilow

„Woda jonizowana jest ważnym lekarstwem”.

Refleksologia mikroprądowa, opracowana przez Aleksieja Gawrilowa, jest stosowana od ponad 20 lat w całej Rosji oraz w krajach bliskiej i dalekiej zagranicy. Zasada opiera się na wpływie na mózg dziecka z porażeniem mózgowym, autyzmem, upośledzeniem umysłowym, ultramałymi sygnałami prądowymi. Sama refleksologia mikroprądów opiera się na tworzeniu bardzo małych sygnałów, które w rzeczywistości są przepływem elektronów.

Aby uformować się przepływ elektronów, potrzebne są wolne elektrony. Podczas elektrolizy w jonizatorze aQuator woda nasycana jest ogromną ilością wolnych elektronów, które odżywiają mózg zarówno dziecka, jak i osoby dorosłej. Oznacza to, że woda zjonizowana z ładunkiem ujemnym po prostu dostarcza mózgowi tlenu, wypełniając go zdrowiem i zdolnością do rozwoju. A w połączeniu z naszą metodą taka woda daje doskonałe rezultaty.!

Dzisiaj zużycie wody jonizowanej w naszym ośrodku jest jednym z ważnych elementów przebiegu rehabilitacji. My i rodzina używamy wody przygotowanej wyłącznie w tym urządzeniu.

Nawiasem mówiąc, regularnie oczyszczam swoje ciało poprzez długotrwały strajk głodowy. Podczas samego postu woda alkaliczna pozwala poczuć się znacznie lepiej, właśnie ze względu na ogromną liczbę elektronów. Ale to jest energia!

Woda jonizowana: recenzje konsumentów

Anatolij Emelyanov
z Togliatti

Mój syn miał 3 lata, kiedy dowiedziałem się o urządzeniu Aquator i zdecydowałem się go kupić. W tym czasie dziecko regularnie przebywało w szpitalu z zapaleniem stawów kolanowych. Próbowano wszystkiego! Od oficjalnej medycyny po wszelkie możliwe metody ludowe! Zaczęliśmy pić naszemu synowi mocno alkaliczną wodę i raz na kilka godzin zmuszaliśmy malucha do okładów na kolanach ciepłą kwaśną wodą, którą również wytwarza jonizator. Gdy trzeciego dnia guz ustąpił, a dziecko zaczęło chodzić, efekt zaskoczył nas! Minęło kilka miesięcy - brak objawów zapalenia stawów!

Alexey Belyakov, przedsiębiorca.
Skrzydlak

Woda z przyjemnością, a co najważniejsze, w efekcie pijemy całą rodzinę. Podwyższona kwasowość żołądka przestała mi przeszkadzać. Ogólny stan zdrowia poprawił się, wzrosła energia, podobnie jak w młodości. Szczególnie pod wrażeniem kwaśnej wody. Mam wyprysk na dłoniach i po umyciu rąk wyprysk ustąpił. Kiedyś używałam maści hormonalnych, ale teraz nie widzę sensu, ponieważ istnieje naturalny środek antyseptyczny, który pomaga rozwiązać problem. Teraz kupiłem jonizator dla moich pracowników. Staram się, aby życie ludzi wokół mnie było lepsze. Oszczędzam na zwolnieniu lekarskim - podwładni rzadziej chorują, wzrosła wydajność pracy.

Valeria Kogan, prawnik. Wieś Malaya Tsarevshchina, region Samara

W drugiej ciąży zaczęłam pić wodę jonizowaną. Przez długi czas nie miałem zatrucia, obrzęku, praktycznie nie przytyłem, ponieważ woda alkaliczna aktywnie usuwa nadmiar płynu z organizmu. Dziecko od urodzenia otrzymywało wodę alkaliczną. Dziecko praktycznie nie miało kolki, co zwykle ma miejsce u niemowląt. Woda alkaliczna jest bardzo dobra do ogólnego wzmocnienia organizmu. Leczymy choroby wirusowe „srebrną wodą”: używamy jej wewnętrznie, wlewamy do nosa. Dzięki temu organizm bardzo łatwo przenosi wirusy przeziębienia i szybko dochodzi do siebie..

Alexey Karev, Honorowy Geolog Federacji Rosyjskiej, Czczony Ekolog Regionu Samara, Samara

W ósmej dekadzie życia jest wiele „dziur” w zdrowiu: ucisk, miażdżyca kończyn dolnych, trzeszczenie stawów, a płuca nie „oddychają” tak dobrze. Cała masa problemów. Zajmuję się hydrogeologią od ponad pół wieku i wiem, jak ważna dla organizmu jest woda „wzbogacona”. Wiem, jak ważny jest poziom pH, dlatego zacząłem pić wodę jonizowaną. Bardzo ważne jest, aby naczynia „odżywiające” cały organizm działały dobrze, a krew była wzbogacona o przydatne substancje. Wtedy ciśnienie będzie normalne, a stawy w porządku. Kupiłem urządzenie dla siebie i ukochanej osoby, ponieważ życzę mu zdrowia i zdrowia.

Oleg Trushkov, kierowca, Samara.

Problemy zdrowotne zaczęły się bliżej pięćdziesiątki. Artretyzm męczy od XV. Kolana i duży palec u nogi prawej stopy były spuchnięte. Uciekł z lekami przeciwbólowymi. Wyobraź sobie, że nie mogłem normalnie siedzieć ani stać. Przez dwa miesiące piłem alkaliczną wodę jonizowaną i robiłem okłady. Oglądam telewizję i nakładam na kolana waciki zanurzone w kwaśnej wodzie. Guzy w oczach ustępowały! Teraz czasami mogę nawet kucać, ale wcześniej to nie działało. A także kwasowość zwiększonego żołądka, zgaga nieustannie dręczona. Do pracy zabieram ze sobą wodę alkaliczną. Jak tylko dochodzi do ataku, piję szklankę wody i żołądek się uspokaja. Woda jonizowana stała się częścią codziennej diety. Długo nie wychodzę z domu bez niej.

Innokenty Krasilnikov, robotnik. Togliatti

Od wielu lat mam problemy z nosem. Przewlekły nieżyt nosa. Najmniejsze przeziębienie i ciągle zatkany nos. Najpierw był leczony kroplami, a następnie odstawiał je jeszcze dłużej. Znajomy radził wypłukać nos kwaśną wodą. Nie sądziłem, że zwykła woda z jonizatora może mi pomóc w moim zaniedbanym i wieloletnim problemie, a kiedy dosłownie następnego ranka, po raz pierwszy od wielu lat, obudziłem się z zamkniętymi ustami, po prostu w to nie wierzyłem. Ale wynik jest oczywisty! Nieżyt nosa nie powrócił od kilku miesięcy.

Victoria Mosunova, nauczycielka. Skrzydlak

Od wielu lat cierpiała na nadciśnienie. Ból głowy był moim stałym towarzyszem. Zacząłem pić wodę alkaliczną - bóle ustąpiły bez śladu. Woda jonizowana ma korzystny wpływ na naczynia krwionośne mózgu. Jako nauczycielka jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ oprócz dobrego samopoczucia wzrasta również sprawność umysłowa. Rośnie kreatywność, która jest po prostu niezbędna w komunikowaniu się z dziećmi. Lubię korzystać z trybu „piękno”. Woda o idealnym pH 5,5 jest bardzo odpowiednia dla skóry suchej. Twarz wygładzona, rozjaśniona, zniknęły drobne zmarszczki. Synowie lubią piłkę nożną, ciągle wracają do domu z siniakami. Kompresy robimy z kwaśnej wody - wszystko dzieje się dosłownie z dnia na dzień.

Wiaczesław Zazulin, inżynier mechanik okrętowy, Samara

Mieszkając jeszcze w latach 90-tych na Sachalinie lubiłem robić domowe jonizatory. 2 talerze ze stali nierdzewnej, zwykły szklany słoik, płócienna torba - taka technologia. Daleki Wschód ma specyficzny klimat. Zwykłe zadrapanie może stać się źródłem poważnej infekcji. Rany leczono „martwą” wodą, a następnie zwilżano wodą żywą. Wszystko szybko się zagoiło. I pili wodę, aby poprawić swoje samopoczucie. Ale to było prymitywne urządzenie. Oczywiście dzisiaj technologia poczyniła wielkie postępy. Kupiłem kilka urządzeń AQUATOR SILVER dla wszystkich członków rodziny. Pomaga mi w cukrzycy, normalizuje poziom cukru we krwi. Robienie srebrnej wody w celu wzmocnienia odporności. Ostatnio posadziłem kwiaty doniczkowe, podlałem ziemię tą wodą. Rośliny praktycznie nie zachorowały, a teraz wyglądają lepiej niż zwykłe..

Svetlana Kurganova, emerytka. Skrzydlak

Wodę jonizowaną pijemy całą rodziną! Nie wyobrażam sobie życia bez niej. Z tą wodą parzymy również herbatę. Od jesieni robimy srebrną wodę i teraz grypy nie boimy się, chociaż ciężko nam było z przeziębieniem i bardzo chorowaliśmy. Teraz o wiele łatwiej znosimy przeziębienia i, jak mówią, zarówno starzy, jak i młodzi. Nie miałem takiego trawienia nawet w młodości! Ciśnienie krwi wróciło do normy, chociaż zawsze cierpiała na nadciśnienie. Cóż, codziennie rano myję oczy kwaśną wodą, a potem zawsze zasadową. Oczy są zawsze czyste, przejrzyste, bez ropienia. Urządzenie zostało rozłożone na raty i przez długi czas wszystko opłacało się bez problemu - nie tak duża kwota! Ale oszczędzamy kilka tysięcy rubli miesięcznie na aptekach.

Alexander Orlov, emeryt. Oktyabrsk

Jestem osobą poważną, wszystko traktuję gruntownie, a przede wszystkim dbam o swoje zdrowie! Mam prawie 70 lat, a połowa z nich cierpi na nadciśnienie. Już po miesiącu picia alkalicznej wody z jonizatora aQator Silver udało się obniżyć górne ciśnienie krwi ze 160 do 120. To dla mnie wielka radość, bo w moim wieku niewiele osób obywa się bez leków na nadciśnienie. Nawiasem mówiąc, zmniejszyłem ich zużycie o 2 razy. Tyle chemii nie jest już potrzebne. Cóż, moim starym problemem jest odmiedniczkowe zapalenie nerek. Problemy z nerkami dręczą mnie już od 30 lat, rozwiązałem je za pomocą chemicznych alkalizatorów wody, które kupiłem w aptece. Okazało się jednak drogie. A z pomocą jonizatora na ratunek przychodzi zwykła woda. Dwa małe kamienie już wyszły za miesiąc, nie ma ostrych bólów. Dlatego bardzo się cieszę, że mam tak wspaniałe urządzenie..

Zalety jonizatora wody aQuator Vivo

1 AQuator Vivo ma już wbudowane urządzenie, które mierzy ilość soli w wodzie. AQuator Vivo ma już wbudowane urządzenie, które mierzy ilość soli w wodzie używanej do przygotowania wody jonizowanej. Przez pierwsze 40 sekund po włączeniu urządzenia, Twoja woda jest oceniana, jeśli woda jest zgodna z GOST, wówczas urządzenie przygotuje dla Ciebie wodę o określonych parametrach. Jeżeli do przygotowania wody używasz wody oczyszczonej systemem „odwróconej osmozy”, a większość wody w butelkach wykorzystuje tę metodę oczyszczania lub w wodzie jest zbyt dużo soli, urządzenie wyświetli komunikat na wyświetlaczu i zasugeruje wymianę wody.

2 aQuator Vivo jest bardzo mobilny. Możesz go łatwo zabrać ze sobą do daczy, w podróż, na wakacje, jego waga to 1180 gramów. aQuator Vivo jest bardzo mobilny i nie wymaga wbudowania w instalację wodociągową. Bez problemu można go zabrać ze sobą na wieś, w podróż, na wakacje, jego waga to 1180 g.

3 aQuator Vivo to bardzo niezawodne urządzenie, producent ustanowił zasób 3000 godzin, co odpowiada 12-15 lat aQuator Vivo to bardzo niezawodne urządzenie, producent ustanowił zasób 3000 godzin, co odpowiada 12-15 latom użytkowania urządzenia dla 4-osobowej rodziny. Urządzenie wykorzystuje materiały bardzo wysokiej jakości, tworzywa medyczne koncernu BASF (Niemcy). Czarna płytka wykonana jest z tytanu z siedmiokrotną powłoką elektrokatalityczną na bazie rutenu i tlenków irydu (metale z grupy platynowców). Ta metoda wytwarzania płyty sprawia, że ​​jest ona całkowicie obojętna, gdy woda jest jonizowana..

4 aQuator Vivo posiada skalę do wyboru pH od 2,4 do pH 11 z krokiem 0,2 aQuator Vivo - posiada skalę do doboru pH od 2,4 do pH 11 z krokiem 0,2, jest 39 programów, co pozwala każdemu klientowi na wybór Twoje indywidualne parametry wody pitnej, które możesz określić w „Kompletnym zbiorze przepisów na choroby”, który jest dołączony do urządzenia. Autor doc. Petras Shibilskis

5 W aQuator Vivo bardzo szybko, w 3-5 minut przygotujesz 2,3 litra zjonizowanej wody pitnej aQuator Vivo - w tym urządzeniu jest bardzo szybki, w 3-5 minut przygotujesz 2,3 litra zjonizowanej wody pitnej, urządzenie jest bardzo łatwe w utrzymaniu, opracowana została instrukcja obsługi urządzenia, przy pomocy której z urządzenia korzystają zarówno dzieci od 7 roku życia, pod okiem rodziców, jak i osoby „srebrne”, wielu naszych klientów ma ponad 80 lat iz łatwością posługuje się urządzeniem.

6 aQuator Vivo to jedyne urządzenie, za pomocą którego możliwe jest przygotowanie wody kwaśnej „BIOCID” aQuator Vivo to jedyne urządzenie, za pomocą którego można przygotować wodę kwaśną „BIOCID”, której kwasowość waha się od pH 2,4 do pH 3,0.

7 aQuator Vivo to jedyny jonizator, który może przygotować 3 rodzaje wody przy użyciu tylko jednego urządzenia aQuator Vivo to jedyny jonizator, za pomocą którego można przygotować wodę kwaśną, zasadową i jonami srebra przy użyciu tylko jednego urządzenia.

8 W aQuator Vivo cena materiałów eksploatacyjnych jest bardzo niska W aQuator Vivo cena materiałów eksploatacyjnych jest bardzo niska, raz na 2-3 miesiące wymieniana jest bawełniana membrana, której koszt to 200 rubli.

Z czego składa się jonizator wody aQuator Vivo

  • Główna charakterystyka
  • pokrywa filtra jonizatora
  • przegroda membranowa
  • elektrody jonizujące
  • pielęgnacja jonizatora

Jonizator wody aQuator Vivo szybko i łatwo przygotuje dla Ciebie „wodę jonizowaną / alkaliczną / srebrną” w ciągu 3-5 minut.

Jonizator - urządzenie przygotowuje wodę:

  • alkaliczny;
  • kwaśny;
  • srebro;

Całkowita pojemność naczynia wynosi 2845 litrów
Napięcie,

230 V, zgodność z CE
Elektroda anodowa (ciemna) jest wykonana z mieszanin rzadkich obojętnych tlenków metali na bazie tytanu.

Pakiet zawiera:
Jonizator Aquator Vivo, 3 membrany (żywotność zestawu membran wynosi od 9 do 12 miesięcy),
3 broszury:
1. Instrukcja obsługi urządzenia
2. „Dlaczego powinieneś pić wodę jonizowaną?”
3. Książka „Woda jonizowana” i kompletny zbiór przepisów

Zawiera ciemną elektrodę (anodę) i lekką elektrodę (katodę).

Naczynie główne i wewnętrzne (z membraną).

Po zakończeniu procesu jonizacji w pobliżu ciemnej elektrody (anody) zawsze będzie występować odczyn kwaśny,

i blisko światła (katoda) - woda alkaliczna.

Aby przygotować srebrną wodę, usuwa się naczynie wewnętrzne.

Dzieli główne naczynie elektrolizy na dwie części, umożliwia przejście jonów, ale nie pozwala na mieszanie się wody.

Wymienne „przegrody membranowe”

Membrana wytrzymuje do 3 miesięcy (2-3 miesiące)

Składa się z ekologicznie czystej prasowanej bawełny wysokiej jakości. Zapewnia wyjątkową przepuszczalność jonów.

Zapewnia 100% gwarancję jakości wody.

Ciemna elektroda (anoda) - wykonana z mieszanki rzadkich obojętnych tlenków metali na bazie tytanu. Elektroda ta wyróżnia się trwałością oraz dobrymi właściwościami elektrochemicznymi i fizyczno-mechanicznymi..

Elektroda świetlna (katoda) - wykonana ze stali spożywczej.

Elektroda srebrna - wykonana ze srebra 999,9. Przykręca się do styku elektrody srebrnej, który znajduje się na dole nasadki między elektrodą ciemną i jasną.

Pielęgnacja elektrod

Po każdym użyciu wytrzyj elektrodę światła miękką szmatką i pozostaw do wyschnięcia.

Ciemnej elektrody nie trzeba czyścić. Ochraniać

przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Srebrną elektrodę należy przetrzeć miękką szmatką i pozostawić do wyschnięcia.

Pielęgnacja przegrody przepony

Na ekranie instrumentu pojawi się przypomnienie

o konieczności wymiany membrany!

Wymiana przegrody membranowej na nową (dodatkową), która znajduje się w zestawie (2 szt.).